28-04-2020 · 2 min. leestijd

De 5 voordelen van een Rond Vloerkleed

Heb je ooit overwogen om een vloerkleed te nemen in jouw huis? Een vloerkleed van zichzelf zorgt voor extra sfeer in het huis. Het is daarom niet raar dat je bij het opfleuren van je huis bij een vloerkleed uit komt. En toen kwam de belangrijke vraag: ‘waarom zou ik een rond vloerkleed nemen?’. Om op deze vraag antwoord te geven, hebben wij een aantal voordelen op een rijtje gezet waarom jij een rond vloerkleed moet nemen.

Doorbreek de ruimte met een rond vloerkleed

Over het algemeen hebben we vaak meubels van een vierkant of een rechthoekig formaat. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekige salontafel, een vierkante tv, een rechthoekige bank of een groot vierkante kast. Zelfs je woning is rechthoekig of vierkantig! Een rechthoekig vloerkleed zou er natuurlijk mooi tussen staan, maar het zorgt wel voor minder contrast. Een rond vloerkleed daarentegen doorbreek de hoekige ruimte van je woning en zorgt voor een fijn en gezellig geheel.  

Een rond vloerkleed voor een zacht interieur

Nu vraag je je vast af hoe het dan zit met een rond interieur. Je hebt thuis een ronde salontafel, een ronde bank en een ronde eettafel. Hoewel een rond vloerkleed de hoekige ruimte doorbreekt, doorbreekt een rechthoekig vloerkleed niet een rond interieur. Dit betekent niet dat het niet mogelijk is, want een vierkant vloerkleed onder een ronde tafel staat juist leuk!

rond buitenkleed franjes lofty rond buitenkleed summer

Een rond jute vloerkleed voor een natuurlijk karakter

Welk vloerkleed moet ik dan nemen? Er zijn tig mogelijkheden aan ronde vloerkleden, maar een hele populaire rond vloerkleed is het jute vloerkleed. Het Jute vloerkleed staat bekend om zijn natuurlijke karakter. Het komt namelijk uit Corchorus plant en wordt al meer dan 2500 jaar gebruikt om vloerkleden mee te maken. Dit 100% natuurlijke vloerkleed zorgt voor een stoere uitstraling, het past in elk interieur, het is duurzaam, sterk en recyclebaar. Daarom is een natuurlijke jute vloerkleed ideaal als rond vloerkleed.

Super veel variatie mogelijk en geluiddempend!

Naast jute vloerkleed rond zijn er nog tal van andere mogelijkheden, maar waar moet je opletten? Een vloerkleed heeft een geluiddempende eigenschap. it wordt bepaalde door de dikte van een vloerkleed. Een rond hoogpolig vloerkleed zal dus meer geluid opnemen, waardoor het geluid in je huis zal afnemen. Naast de geluiddempende eigenschap van een hoogpolig vloerkleed komen de ronde vloerkleden voor in verschillende maten. Een populair grote maat voor ronde vloerkleden zijn de 190 en 200cm ronde vloerkleden. Een ander populaire maat zijn de 100cm ronde vloerkleden. Tal van mogelijkheden dus!

Een rond kinderkleed voor de kleintjes

Ronde vloerkleden hebben een speelse eigenschap in je woning. Een ronde meubel komt minder vaak voor dan een rechthoekige of een vierkante meubel. Het ronde vloerkleed wordt het oogpunt van jouw woning. Het speelse karakter van ronde vloerkleden gaan ook goed samen met kinderen! Een rond kinderkleed past dan ook goed in een kinderkamer. Een rond kinderkleed komt voor in leuke varianten. Zo kun je een dier hebben op het rond kinderkleed, maar ook een voetbal is leuk als rond kindervloerkleed

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!