Summer Sale - tot 30% korting op heel veel buitenkleden
Summer Sale - tot 30% korting op heel veel buitenkleden

Meer kleur, warmte en sfeer in huis halen? Met onze Top 10 Oosterse tapijten helpen wij jou op weg. Waan je in de oosterse wereld met de kleurrijke en levendige patronen van Oosterse tapijten! 

Kenmerken van een Oosters tapijt

Oosterse tapijten zijn te herkennen aan de vele kleuren en de levendige patronen. De patronen verwijzen vaak naar de verschillende culturen in het Oosten. Zo een 2500 jaar geleden werden de eerste Oosterse tapijten gemaakt. Doordat deze met de hand gemaakt werden, duurde het soms jaren om een tapijt af te maken en waren deze erg kostbaar. Tegenwoordig kunnen Oosterse tapijten machinaal in grotere getale geproduceerd worden en zijn ze dus ook een stuk betaalbaarder.  

Combineren Oosterse tapijten 

Klassieke Oosterse tapijten staan bekend om hun dieprode kleur. Prachtige rode vloerkleden met elk een uniek verhaal. Echter, Oosterse tapijten zijn er in allerlei verschillende kleuren en soorten. Vaak bestaan deze vloerkleden ook uit meerdere kleur- en patrooncombinaties, zoals patchwork vloerkleden. Een Oosters tapijt past dan ook in ieder interieur. In deze Top 10 Oosterse vloerkleden vind je Oosterse tapijten voor elke woonstijl.  

Donker interieur

Een Oosters tapijt kan onder andere heel goed in een industrieel interieur. Een Oosters detail biedt een stukje warmte en kleur tegenover het donkere hout, de stalen elementen en het beton. Oosterse tapijten, maar ook vintage vloerkleden vind je vaak terug onder industriële vloerkleden.

Licht interieur

In een landelijk of Scandinavisch interieur staan Oosterse tapijten in neutrale tinten het mooist. Een vintage vloerkleed met verwassen look geeft net iets meer sfeer aan een strak interieur, zonder te overheersen. Voor een mooi geheel plaats je een vloerkleed iets onder de bank en stijl je het af met accessoires in hetzelfde kleurenpalet.

Top 10 Oosterse tapijten: voordelen

Een vloerkleed in huis brengt veel voordelen met zich mee. Zo is een vloerkleed geluiddempend en geeft het meer warmte en sfeer in huis. Een Oosters tapijt heeft een klassieke uitstraling en is toch uniek. Kortom, genoeg redenen om een Oosters tapijt in huis te halen. Door de diversiteit in kleuren en patronen is er altijd wel een perfect Oosters tapijt voor jouw interieur!

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »