02-10-2023 · 3 min. leestijd

Werkkamer inspiratie: 3x geschikte werkkamer vloerkleden

Werken vanuit huis of je eigen kantoor betekent niet dat je ruimte eruit moet zien als een zielloze kubus. Je werkplek verdient zoveel meer; het is tenslotte je persoonlijke canvas voor ideeën en inspiratie. Een van de gemakkelijkste en meest impactvolle manieren om een ruimte persoonlijkheid te geven? Een vloerkleed! Laten we een kijkje nemen naar drie soorten werkkamer vloerkleden die geschikt zijn voor een thuiswerkplek.

Platgeweven vloerkleed voor maximale efficiëntie 

Plaats je het vloerkleed onder je bureaustoel? Ga dan voor een platgeweve, dun vloerkleed. Zo glijd je met gemak over het vloerkleed, zonder dat de polen tussen de wieltjes van je bureaustoel vast komen te zitten. Wie zegt dat je moet inleveren op stijl als je gefocust bent op het halen van die deadlines? Een platgeweven vloerkleed is erg veelzijdig en laat zich makkelijk bedrukken met verschillende dessins in verschillende kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een vintage, patchwork of abstract vloerkleed.

Komt het vloerkleed op een andere plek in de werkkamer te liggen? Dan heb je ruime keuze uit verschillende mogelijkheden. Voor wie het comfort van de slaapkamer naar de werkkamer wil brengen bijvoorbeeld, kan kiezen voor een hoogpolig vloerkleed.

Werkkamer inspiratie Werkkamer inrichten

Natuurlijke vibes met een jute vloerkleed

Jute vloerkleden zijn niet alleen trendy, ze brengen een stukje natuur in je werkplek en helpen je geconcentreerd te blijven. Stel je voor: je kijkt even op van je scherm en je ogen vinden de warme, aardse look van het jute vloerkleed en voilà: je bent even mentaal op vakantie. Jute vloerkleden lenen zich ook perfect voor het creëren van cozy corners in de werkkamer. Denk bijvoorbeeld aan een loungehoek met een comfortabele stoel. Een vloerkleed erbij geeft het geheel net even een gezelligere uitstraling en helpt bovendien bij het definiëren van een zone. Zo kun je tussen het werken door af en toe een momentje voor jezelf nemen.

Werkkamer vloerkleed Vloerkleed werkkamer

Vintage of Patchwork: de creatieve spelbreker

Waarom niet je werkdag omringen met een tintje nostalgie? Vintage en patchwork vloerkleden zijn als een moodboard voor je vloer. De variëteit aan patronen en kleuren maken elk vintage of patchwork vloerkleed tot een uniek kunstwerk. Perfect voor de creatieve geesten onder ons die graag buiten de gebaande paden kleuren. Over kleuren gesproken, kies voor blauwe of groene kleuren om de rust te bewaren of juist voor rood- en oranjetinten als je je creativiteit wilt bevorderen.

Een vloerkleed speelt een belangrijke rol bij het inrichten van een werkkamer. Het geeft net wat meer sfeer en draagt daarnaast bij aan een betere akoestiek. Dus de vraag is niet of je een werkkamer vloerkleed kiest, maar welke! Voeg wat planten toe, hang die kunst aan de muur en je bent klaar voor een productieve en inspirerende werkdag.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!