21-09-2023 · 2 min. leestijd

Waarom een rond vloerkleed nemen? Top 5 redenen!

Ronde vloerkleden zijn dé trend van het moment. Wij begrijpen heel goed waarom: ronde vloerkleden hebben veel te bieden en kunnen een frisse draai geven aan je interieur. Waarom kiezen voor een rond vloerkleed? Hier zijn 5 overtuigende redenen.

Visueel esthetisch

Het cirkelvormige design van ronde vloerkleden straalt meteen een unieke charme en zachtheid uit. Dit is vooral opmerkelijk in ruimtes waar de meerderheid van meubels en accessoires vierkante of rechthoekige vormen hebben. Hier biedt het ronde vloerkleed een aangenaam contrast, doordat het rechte lijnen doorbreekt en een dynamisch visueel effect creëren.

Ruimtelijk Gevoel

De bijzondere vorm van een rond vloerkleed heeft nog een ander voordeel: het kan een ruimtelijk gevoel geven, vooral in kleinere kamers. Zonder de rechte hoeken en randen die een rechthoekig vloerkleed met zich meebrengt, kan de ronde vorm een kamer ruimtelijker maken. De zachte rondingen van het vloerkleed kunnen de harde lijnen en hoeken van meubels verzachten, wat leidt dat een ruimte visueel ruimtelijker wordt.

Rond vloerkleed en ruimtelijkheid

Ronde meubels accentueren

Een rond vloerkleed dient ook als een uitstekend middel om meubels in de schijnwerpers te zetten. Heb je een prachtige ronde eettafel of salontafel? Een rond jute vloerkleed eronder kan het meubelstuk nog meer laten opvallen en de schoonheid ervan accentueren. Daarnaast kan een rond vloerkleed meubels visueel aan elkaar verbinden, waardoor een fijne samenhang en gezellige sfeer ontstaat.

Veelzijdig

De veelzijdigheid van ronde vloerkleden is een andere reden die ze zo aantrekkelijk maakt. Ongeacht waar je het wilt plaatsen, in het midden van een kamer, onder een tafel, of in een gezellig hoekje, ze passen zich moeiteloos aan. Van de woonkamer tot de slaapkamer, de hal of de kinderkamer, er is altijd een perfecte plek voor een ronde sfeermaker, zoals bijvoorbeeld een rond hoogpolig vloerkleed.

 Rond vloerkleed onder ronde eettafel Rond vloerkleed fauteuil

Balans en evenwicht

Last but not least, kan een rond vloerkleed dienen als het natuurlijke middelpunt van een kamer. Het trekt de aandacht en leidt het oog naar het centrum, wat een gevoel van evenwicht en symmetrie creëert. In combinatie met andere ronde of organisch gevormde elementen kan het de ruimte een rustgevende uitstraling geven.

Kortom, een rond vloerkleed is niet alleen een stijlvolle keuze, maar ook een die functionaliteit en vorm harmonieus combineert.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!