20-04-2023 · 2 min leestijd

Tuin inspiratie: ronde buitenkleden!

Rechttoe, rechtaan. Als het gaat om de (tuin)inrichting zijn rechthoekige vormen voor de een voor de hand liggend, voor de ander een tikkeltje saai. Voor die laatste groep is er een geweldig alternatief: ronde buitenkleden! Een perfecte manier om een buitenruimte leuk aan te kleden en eindelijk te breken met al die rechte lijnen. We are here for it! Jij ook? Lees dan snel verder!

Voordelen

Soms voelt een buitenruimte een beetje kaal. Vooral wanneer de bloemen en planten nog niet in de bloei staan en het gras niet meer zo groen is als dat het ooit is geweest. Een buitenkleed kan dan als mooie opvulling dienen om het geheel er toch nog leuk uit te laten zien. Ga bijvoorbeeld voor een bloemenpatroon wil je altijd omringd zijn door flora. Een buitenkleed verbindt daarnaast de buitenmeubels met elkaar. Die eenheid draagt ook meteen bij aan het creëren van een knus huiskamer gevoel. Een rond buitenkleed in het bijzonder is een goede optie om de boel een beetje meer flair te geven. Plaats jouw ronde buitenkleed onder een ronde tuintafel, bij een tuinset of bij een ligstoel.

Naast stijlvol is een buitenkleed erg functioneel. Denk aan koude of juist hete tegels die jou beperken om lekker op blote voeten door jouw buitenruimte te lopen. Daarnaast kan een buitenkleed ook als picknick kleed of speelkleed dienen voor de kinderen.

Tuin inspiratie: rond buitenkleed

Zo kies je een rond buitenkleed

1. Bepaal de juiste maat. Dit doe je door de meubels op te meten waarbij het kleed komt te liggen. Houd in het geval van een tuintafel rekening met extra speling, zodat uitgeschoven tuinstoelen ook op het buitenkleed staan. Heb je een ronde tuintafel en wil je er een rond buitenkleed onder leggen? In de basis geldt: neem een buitenkleed dat dubbel zo groot is als de doorsnede van de tafel. Combineer bij een tafel met een doorsnede van 100 diameter een rond buitenkleed 200cm.

2. Kies de stijl die bij je past. Trek de stijl van binnen door naar buiten of creëer een geheel nieuwe look. Overweeg bijvoorbeeld een jute buitenkleed als je voor een laid-back Bohemian vibe gaat of maak jouw vintage interieur helemaal af met een vintage buitenkleed.

3. Plaats jouw buitenkleed op de gewenste plek. Stijl voor de volledigheid af met bijpassende sierkussens en accessoires. Het genieten kan nu echt beginnen!

Maat kiezen rond buitenkleed
Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!