13-10-2018 · 4. min leestijd

Wat zijn de woontrends van 2018?

Nu het einde van 2017 nadert, is het tijd voor een sneak peak naar de woontrends van 2018. Steriel wonen laten we achter ons met de zwart/wit combinaties, warme kleuren op muren en meubels zijn hot. Een aantal interieurtrends van dit jaar blijven we terug zien, maar er zijn ook zeker een aantal vernieuwende kleuren en woonstijlen. Ik zet er 3 voor je op een rijtje: retro en vintage, color blocking en botanisch wonen.

Retro en vintage trend

De designs uit de jaren 70 en 80 zijn terug! We zien volop donkere houttinten, vintage meubelstukken, oud roze, beige en bruin tinten. De eighties brengt ons de combinatie zwart met bruin hout en het minimalisme. Ook grafische designs blijven een grote rol spelen. Daarnaast zorgt de seventies voor een botanisch gevoel met natuurlijke materialen, kleuren, veel planten en prints. Deze sluit naadloos op de botanische woontrend aan. Accessoires waarmee je gemakkelijk in kan spelen op deze woontrend zijn onder andere vintage vloerkleden, dierenvachten en dressoirs. Voornamelijk vintage vloerkleden staan in het middelpunt van 2018. Deze vintage trend zien wij terug in groene vintage vloerkleden.

retro-vloerkleed vintage-woontrend

Color Blocking trend

In de fashionindustrie is color blocking al langer een trend. Dit is het combineren van opvallende kleuren die zorgen voor een verrassende combinaties en contrast. Wit is hierbij de basis die wordt gecombineerd met kleuren als okergeel, oranje, appeltjes groen, fel rood, mint en kobalt blauw. Het effect van color blocking is te vergelijken met een gevarieerde kleurrijke bos bloemen. Wanneer je toch van wat meer rust houd in je huis kan je ook kiezen voor één of twee knalkleuren op de muur. Je kan deze afmaken met moderne of retro meubels in neutrale kleuren of wit. Een mooi voorbeeld zijn schapenvachten! Een schapenvacht past namelijk overal onder, maar kan goed dienen als leunmeubel om tegen aan te leunen. Ben jij je kussens zat? Neem een schapenvacht. Hoe dan ook, color blocking is beslist niet saai!

botanische-kleden gekleurde-vloerkleden

Botanisch wonen trend van 2018

Botanisch wonen blijft hot. Ook 2018 beloofd weer een groen jaar te worden, waarin de natuur centraal staat in ons interieur. Denk daarbij niet alleen aan natuurlijke materialen, planten, bloemen maar ook aan groene tinten op de muur. Een vernieuwende combinatie is groen met wijnrood. Een onverwachte combinatie zal je misschien denken, maar deze kleuren zijn beide warm en kunnen juist doordat ze tegenpolen zijn een spannende combinatie opleveren. In 2018 zie je veel grote planten voor op de vloer, maar ook hangend aan het plafond of op planken en kasten. Nieuw zijn de planten in een weckpot of glazen pot of vaas, zodat je de wortels kan zien. Tevens zie je planten terug op prints zoals op stoffen, servies of wanddecoratie. Deze prints worden gecombineerd met natuurlijke materialen als hout, jute, wol, riet en dierenhuiden. Meubels en woonaccessoires zijn veelal rond van vorm en kunnen zowel industrieel als vintage zijn. Combineer met een vintage vloerkleed om het geheel helemaal af te maken.

Samenvattend is er in 2018 veel mogelijk op interieur gebied. De ene woontrend sluit de ander niet uit, waardoor je je interieur helemaal naar eigen smaak in kan richten. Of je nu gaat voor sfeervol retro en vintage, kleurrijk color blocking of natuurlijk, groen botanisch. Doorsnee zal het in ieder geval niet zijn!

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Lees hier

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!