18-10-2018 · 5. min leestijd

Kersttrends 2018

Kerstversiering

Op het gebied van kerstversiering is er in 2018 veel mogelijk. Ik zet vijf verschillende kersttrends voor je op een rijtje. Wat is jouw favoriet?

Moderne kerst

Kerst in een nieuw jasje. Zo kan je deze trend het best beschrijven. Het is modern en fris. Veel zwart of grijs gecombineerd met wit en stoere materialen zoals zink en staal. Het past daarom goed bij de industriële woontrend. Het geeft je interieur een moderne en robuuste look.

Met de kerst betekent dit veel strakke vormen en minimalisme. Ook zien we weinig kleur terug, maar weer veel wit gecombineerd met zwart of grijs. Dit kan je bijvoorbeeld terug laten komen in een light box, letterslinger of wandrek. Het leuke is dat je de tekst zelf kan aanpassen en er zo een persoonlijke touch aan kan geven. Verder kan je denken aan gloeilampen, metalen waxinehouders en een alternatieve kerstboom van hout of een versierde (grote) tak. Er is veel mogelijk, het mag minimalistisch; less is more, maar met de kerst mag er ook uitgepakt worden. Denk aan veel lichtjes en kerstversiering, maar dan wel in wit, grijs of zwart. Of combineer vormen in huis. Een rond vloerkleed doorbreekt de rechte lijnen en in combinatie met een kerstboom

warm-kerstsfeer-vloerkleed rond-kerst-vloerkleed

Groene kerst

Ook deze winter blijven we veel groen zien. Tijdens de kerst staat de natuur weer centraal. Deze kersttrend sluit dan ook goed aan bij het zogenoemde Botanisch Wonen. Je ziet veel groentinten, planten en natuurlijke materialen in het interieur en dus ook in de kerstboom terug. Denk aan materialen zoals hout, jute en wol. Het fijne aan deze trend is dat het eigenlijk bij elk interieur gecombineerd kan worden. Het is fris, zacht en warm. Met de kerst kan je gaan voor warme wollen vloerkleden, dierenhuiden of gestapelde houtblokken. Een onverwachte combinatie is kerstversiering voor in de boom in diverse groentinten. Andere basiskleuren voor in de boom en accessoires zijn wit, grijs en zilver. Wil je toch wat meer kleur in huis? Je kan eenvoudig rode accenten toevoegen met bijvoorbeeld kaarsen, servetten of een hulst tak.

Winters wit

Het winters wit is eigenlijk een blijvertje. Ook dit jaar blijf je hem weer veel terug zien. De winterse (witte) decoratie kan goed gemixt worden met blauw of bruin. Het winters wit is gebaseerd op een winterse ochtendwandeling. Hierbij kan je denken aan verse sneeuw, ochtenddauw en nevel. Winters wit is geschikt wanneer je het rustig wilt houden en anderzijds wel warm en gezelligheid wilt. Wat betreft tafeldekking kan je kiezen voor witte kaarsen, servetten en wat planten. Wanneer je toch wat kleur wilt toevoegen kan je gaan voor groen, grijs, zwart of wit.

moderne-kerst-vloerkleed kerst-vloerkleed

Klassieke kerst

Een open haard, vloerkleed, grote kerstboom, cadeautjes onder de boom en rode kerstdecoratie. Deze klassieker blijft elk jaar terug komen. Het zijn de typerende kerstkleuren kerstrood met groen die hierbij centraal staan. Bij dit thema worden ook wel eens de kleuren roze, parelmoer, goud of zilver wel eens gecombineerd.

Deze klassieker past goed bij de liefhebbers van de nostalgische kerstdecoratie. Het geeft al snel een verlangen naar de kerst uit je jeugd, vol van traditie in de wat romantische stijl.

Het voordeel is dat de stijl gemakkelijk na te bootsen is. Dit komt omdat er geen gehele bijzondere items in de boom zitten. De stijl is gebaseerd op herhaling. In de kerstboom zijn dezelfde vormen van sterretjes, diertjes en ballen terug te vinden.

Kerstcadeaus

Nu je genoeg inspiratie hebt om je huis in kerstsfeer te brengen is, kan je voor het volgende dilemma staan: welk cadeau geef je aan wie? Ik zet onze bestsellers onder de cadeauartikelen voor je op een rijtje.

  1. Wandrekken; rond, vierkant, zeshoekig en rechthoekig. Wandrekken zijn echte sfeermakers in huis! Maar ze kunnen ook een praktisch doel hebben in bijvoorbeeld de keuken of gang
  2. Schapenvacht: ideaal om op de bank of stoel gelegd te worden. Je interieur wordt er niet alleen gezellig van, je kan er zelf ook gebruik van maken als je bijvoorbeeld je voeten even wilt opwarmen

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Lees hier

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!