27-11-2017 · 4. min leestijd

De interieur kersttrends van 2017

Het is aftellen geblazen! Met de feestdagen in zicht storten we ons massaal weer op de kersttrends van dit jaar. Nog even en de kerstboom mag weer opgetogen worden. Om de feestdagen extra speciaal te maken, kan je de kerstsfeer niet alleen in huis halen met een kerstboom, maar ook door de rest van je huis te decoreren met originele woonaccessoires. Met een aantal accessoires voor bijvoorbeeld de eettafel of het raamkozijn, zorg je voor nog meer kerstsfeer en gezelligheid. We hebben drie van onze favoriete kersttrends voor je op een rij gezet.

Wit interieur

Een wit interieur hoort natuurlijk bij onze kerststemming, want de witte kleur associëren wij graag aan sneeuw. Een witte kleur in jouw interieur gaat goed samen met alle kleuren. Dit betekent dat je eindeloos kunt combineren thuis. Je ziet veel wittinten terug bij woonaccessoires. Ook tijdens de kerstperiode zie je veel van de witte kleur terugkomen. Het fijne aan deze trend is dat het eigenlijk bij elk interieur kan. Het is fris, zacht en warm. Met de de kerst kan je gaan voor een wollen vloerkleed of een dierenhuid. Een onverwachte combinatie is kerstversiering voor in de boom in diverse witte tintten. Andere basiskleuren voor in de boom en accessoires zijn groen, grijs en zilver. Wil je toch wat meer kleur in huis? Kies dan voor pasteltinten of rood, wat natuurlijk toch wel dé kerstkleur blijft. Je kan eenvoudig rode accenten toevoegen met bijvoorbeeld een kaarsen, servetten of een hulst tak.

kerst-vloerkleed trend-kerst-vloerkleed

Heb je weinig ruimte voor een echte kerstboom of wil je er last minute toch nog eentje en ben je geen fan van kunststof exemplaren? Ga dan voor een alternatieve kerstboom! Deze maak je zelf met grote vazen of het decoreren van een kersttafel met planten, kaarsen en versiering. Wil je een keer wat anders dan de traditionele kerstballen? Ga dan voor doorzichtige kerstballen en breng via de opening een takje naar binnen. Vervolgens bevestig je de bovenkant weer vast en hij kan zo de kerstboom in!

Industrieel interieur

Veel zwart of grijs gecombineerd met wit en stoere materialen zoals zink en staal. Dat is de industriële woontrend. Het geeft je interieur een moderne en robuuste look. Ga bijvoorbeeld voor een industrieel vloerkleed. Met de kerst betekent dit veel strakke vormen en minimalisme. Ook zien we weinig kleur terug, maar weer veel wit gecombineerd met zwart of grijs. Dit kan je bijvoorbeeld terug laten komen in een wijnrek of een letterslinger. Het leuke is dat je de tekst zelf kan aanpassen en er zo een persoonlijke touch aan kan geven. Verder kan je denken aan gloeilampen, metalen waxinehouders en een alternatieve kerstboom van hout of een versierde (grote) tak. Er is veel mogelijk, het mag minimalistisch; less is more, maar met de kerst mag er ook uitgepakt worden. Denk aan veel lichtjes en kerstversiering, maar dan wel in wit, grijs of zwart.

kerst-sfeer-vloerkleed vloerkleed-kerst

Gekleurd interieur

Is kerst voor jou onlosmakelijk verbonden met kleur, maar wil je je niet tot één kleur beperken? Dan is kleur de kersttrend die je in huis wil halen. Hierbij kan je denken aan kerstversiering in allerlei kleuren en veel lampjes. In tegenstelling tot de andere trends kan het niet gek genoeg. Er is geen basiskleur waardoor vrijwel alles mogelijk is en er eindeloos gecombineerd kan worden. Je kan de kleuren terug laten komen in allerlei accessoires zoals mini kerstboompjes, poefen, kaarsen, kerststerren- of ballen, slingers en servetten. Wil je het liever wat rustiger houden? Combineer dan één of twee (felle) kleuren met wit of zilver.

Besproken producten in deze blog

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Lees hier

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!