20-08-2018 · 3. min leestijd

Vooruitblik naar de woontrends van 2019

Het duurt nog even voordat het einde van dit jaar nadert, maar je kan er immers nooit vroeg genoeg bij zijn! Speciaal voor de trendspotters en voorruitdenkers hierbij alvast een sneak peak naar de woontrends van 2019. Wat zijn de woontrends die blijven, welke nieuwe woontrends en kleuren zien we veel terug en welke items zijn onmisbaar in je interieur?

Interieur kleuren

In 2019 maken een aantal kleuren hun opkomst, maar er zijn ook behoorlijk wat blijvers. Denk hierbij aan groen, mosterd geel en (kobalt)blauw. Nieuwe kleurtrends die we gaan zien zijn goud, paars, beige-, en pasteltinten. Bij de pasteltinten maakt zoet roze plaats voor lila en (oranje achtig) peach. Deze mag ook in een donkere tint terug komen. Terra peach is een nieuwe kleurtrend waar perzikachtige, zalmroze en oranje tinten in zitten.

Ook terracotta is een kleur die we meer gaan zien. Dit komt goed naar voren bij een terracotta vloerkleed. Deze is net als peach en terra peach goed met terra peach en peach te combineren en materialen als brons en koper.

De kleurencombinaties worden komend jaar gewaagder. Verrassend zijn donker paars en de beigetinten die terug komen. Deze kleuren passen goed bij de typische jaren 90 stijl die we momenteel al terug zien in de fashion wereld. Goud is een accentkleur die goed gecombineerd kan worden met andere kleuren. Eigenlijk is er in 2019 dus veel mogelijk wat kleur betreft.

eetkamer-vloerkleed

Duurzaamheid

In een huidige tijd van klimaatverandering en een groter bewustzijn van het milieu blijft duurzaamheid een trend. De afgelopen jaren zijn we steeds bewuster gaan leven. Dit is dan ook terug te zien in ons energieverbruik, onze kleding en ons interieur. Het is helaas niet mogelijk om alles duurzaam te doen, maar er zijn wel een aantal materialen die duurzaam zijn. Denk hierbij aan kurk, jute, linnen en riet.
Ook planten passen binnen de duurzaam trend. Hoe meer groen in huis, hoe beter! Planten zijn goed voor je gezondheid, doordat ze als lichtfilteraars werken.

Opposites attract

We leven in een tijd waarbij we meerdere rollen op ons nemen en hiertussen binnen no time switchen. We multitasken op allerlei fronten, zowel bewust als onbewust. In ons interieur zien we deze trend terug komen. Dit komt tot uiting door tegenpolen in het interieur te creëren. Denk aan zacht versus ruw, mannelijk versus verouwelijk, rond versus vierkant. Tegenpolen die we in het interieur terug zien zijn: vierkant versus rond en mat versus glanzend.
Deze trend zagen we al eerder terug bij de uitgesproken woontrend colorblocking. In 2019 zet deze trend zich wat minder radicaal voort. Zo zie je in plaats van allerlei kleuren vaker een combinatie van twee kleuren op de muur. Ook kan je denken aan een rond vloerkleed bij een rechthoekig bed en een velvet stoel bij een industriële tafel. Als het gaat om kleurcombinaties zie je als tegenpolen koele tinten gecombineerd met warmte tinten, zoals blauw met oranje.

rond-vloerkleed gekleurde-vloerkleden

Must haves

Wanneer je helemaal mee wilt gaan met de interieur trends van 2019 zijn er een aantal items onmisbaar in je interieur. Zo is velvet hot. Denk aan velvet stoelen, poefen, banken en kussenslopen. Ook kan een eigen groene oase niet ontbreken in je huis. Hoe meer planten, hoe beter! Combineer bijvoorbeeld verschillende soorten van diverse grootte en zet deze zoveel mogelijk bij elkaar. Wat woonaccessoires betreft blijven we veel vloerkleden zien. Deze beperken zich niet langer tot de vertrouwde interieurkleuren groen, grijs, crème en blauw die we voorheen veel zagen, maar we zien ook steeds meer andere kleuren hun opmars maken. Denk hierbij aan geel, oudroze en clay.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!