18-11-2021 · 3. min leestijd

Ultieme zachtheid met een fluwelen vloerkleed!

Fluweel, een chique stof met een luxueuze uitstraling. Of we het nou als kledingstuk dragen of in huis hebben staan: fluweel voelt speciaal. En dat niet alleen door de uitstraling, maar ook door de aangename zachtheid van dit materiaal. Wat maakt een fluwelen vloerkleed dan zo bijzonder en fijn om aan te voelen? In deze blog leggen we je alles uit wat je moet weten over een fluweel vloerkleed.

De geschiedenis van een fluwelen vloerkleed

Fluweel kan worden omschreven als een techniek die wordt toegepast op een materiaal. Deze techniek is overgewaaid uit Azië en ontstaat wanneer de rechtopstaande pluizen met de kettingdraden worden meegeweven en afgesneden. Als we teruggaan in de tijd kwam fluweel vooral voort uit katoen en zijde. Met de huidige technieken en ontwikkelingen zien we dat een fluweel vloerkleed tegenwoordig ook voortkomt uit synthetische materialen en materialen als wol en linnen.

Bij het maken van een fluwelen vloerkleed zijn er eigenlijk drie verschillende opties die de look en feel kunnen veranderen. De eerste optie is ongesneden fluweel. Hierbij wordt er een lusvormige pool gecreëerd welke niet doorgesneden wordt. Het tegenovergestelde hiervan is optie twee: gesneden fluweel. Hierbij komt er aan het eind van de rit van de productie een mesje tevoorschijn dat de pollen doormidden snijdt. Met de toevoeging van de jaquardtechniek kan er zo een patroon in een fluweel vloerkleed worden geweven. De laatste optie is wireflex. Hierbij komen er aan het eind van de productie wel twee mesjes te pas die de pollen opensnijden en tegelijkertijd ook een reliëf creëren in het fluwelen vloerkleed.

Fluwelen vloerkleed

Lijkt een fluweel vloerkleed niet op velours of velvet?

In zekere zin wel, maar toch ook weer niet! Velours is de Franse vertaling van het woord fluweel en is velvet de Engelse vertaling. Niet alleen zijn de talen wat anders, ook de afwerking en samenstelling van de stof verschillen een beetje van elkaar. Hierdoor krijgen de stoffen net een andere look en kunnen ze beiden een andere sfeer geven aan jouw interieur.

Wel hebben de drie stoffen één ding gemeen met elkaar. Ze bevatten een bijzondere glans en geven hiermee jouw interieur een net een andere dimensie. Wij begrijpen maar al te goed dat deze stoffen zijn opmars hebben gemaakt en nu beschikbaar zijn voor iedereen. Met een prachtige glinstering brengt een velvet vloerkleed veel sfeer in huis en geeft het een luxere uitstraling. Niet alleen is het een genot voor het oog, een fluweel vloerkleed is ook een feestje voor de voeten.

Fluweel vloerkleed

Nooit genoeg van een fluweel kleed

We weten nu dat fluweel kleed wordt gemaakt met een speciale productietechniek. Dit maakt dat er met deze stof meer items gemaakt kunnen worden dan alleen een fluwelen vloerkleed of velours vloerkleed. Je zou wel je hele woonkamer kunnen voorzien van fluweel! Dat is misschien een beetje te enthousiast, maar om toch die luxueuze uitstraling van jouw fluwelen vloerkleed door te trekken, kan je jouw vloerkleed combineren met een velvet fauteuil. Je kan er ook voor kiezen voortaan te dineren als een royal met velvet eetkamerstoelen

Fluweel kleed
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!