13-09-2021 · 3. min leestijd

Ga deze winter voor een Velours vloerkleed

Wil je er deze winter heerlijk luxe, warm en zacht bij zitten, maar weet je nog niet zo goed hoe je dit het beste kan vertalen in de inrichting van jouw woning? Lees dan snel verder. Een nieuw vloerkleed kan hierin namelijk zomaar de perfecte uitkomst zijn!

Nu het winterseizoen in aantocht is, gaan we allemaal onze woning gereed maken voor het koudere weer. De prachtige, zomerse pasteltinten worden vervangen door mysterieuze, winterse kleuren als bijvoorbeeld bordeauxrood, kastanjebruin, donkergroen en misschien zelfs wel marineblauw. De leuningen van je bank en fauteuil worden voorzien van een zacht en sfeervol schapenvacht en de waxinelichtjes staan te popelen om aangestoken te worden. Kortom: het huis wordt sfeervol en knus ingericht om lange, donkere, en misschien ook wel romantische, avonden door te brengen op de bank samen met je partner of gezin. Geef maar eerlijk toe dat je het bij deze gedachte al wat warmer begint te krijgen en er een stukje geluk door je lichaam stroomt.  

Houdt het deze winter warm met een zacht vloerkleed

Nu je je huis stijl- en sfeervol met verschillende winterse woonaccessoires hebt ingericht, ontbreekt er nog een essentieel onderdeel dat misschien wel voor de meeste warmte zorgt. Een vloerkleed is hét item dat op een barre winterdag niet mag ontbreken. En al helemaal niet als je geen vloerverwarming hebt. Door het neerleggen van een vloerkleed geef je jouw voeten niet alleen een warme ondergrond, maar ook nog eens een héééle zachte ondergrond. Je kan zonder zorgen met blote voeten over het vloerkleed lopen. Met een hoogpolig vloerkleed krijg je ook nog eens het gevoel alsof je op wolken loopt.

vloerkleed-velours velours-vloerkleden

Kies voor een warme en luxe uitstraling met een velours vloerkleed

Wij zijn van mening dat een velours vloerkleed altijd en overal goed tot zijn recht komt. En al helemaal in het winterseizoen! Door de prachtige glans heb je een feestelijk vloerkleed in huis dat perfect samen gaat met de kerstperiode. De lichte glans krijgt een prachtige glinstering door sfeer- en kaarslicht en geeft een ruimte extra veel sfeer. Door de fijne en compacte oppervlakte heeft het vloerkleed een extreem zacht uiterlijk en gevoel. Dat maakt lopen op dit vloerkleed op zichzelf al een feestje. Vanzelfsprekend is zitten of liggen op een velours vloerkleed ook uitermate comfortabel. Alsof je je op wolken begeeft.

Maar wat is velours nu precies? Velours is de Franse vertaling van het woord fluweel. Het is een stofsoort met een harige oppervlakte, die zeer aangenaam aanvoelt. Dit zeer fijne oppervlakte wordt gecreëerd door het losmaken of lossnijden van de poollussen of het opruwen van de stof. We kunnen dan ook wel stellen dat een velours vloerkleed behoort tot de selectie zachte vloerkleden. Zachter dan een vloerkleed velours krijg je het bijna niet!

Het verschil tussen een vloerkleed velours en velvet

V-E-L. Het begin is hetzelfde, maar is het materiaal ook hetzelfde? Je zou verwachten van wel. Toch zit er een klein verschilletje. Ondanks dat velours en velvet letterlijke vertalingen zijn van het woord fluweel, en daarmee de stoffen eigenlijk hetzelfde zijn, is de productiewijze net wat anders. Om het verschil goed uit te kunnen leggen, vertellen we eerst hoe fluweel wordt gemaakt. Fluweel wordt tot stand gebracht vanuit katoen, wol of soms ook synthetische materialen. Doordat er lusjes door een stof worden geweven en aan de bovenzijde worden opengeknipt, ontstaan er opstaande haartjes en daarmee ook een zachte en glimmende fluwelen stof. Alles weten over de ultieme zachtheid van een fluwelen vloerkleed en wat dit voor jouw interieur kan doen? Lees dan snel verder! 

Houd je vast. En dan nu het verschil. Velvet is de Engelse benaming voor het woord fluweel en heeft daarin dezelfde productiewijze. Velours is de Franse vertaling en heeft daarentegen een net wat andere productiewijze. Bij het produceren van velours kunnen de lussen zowel door de stof heen worden geweven als gebreid. Hierna worden de lussen opgeruwd, losgesneden of getrokken waardoor de stof minder glanzend is. Bovendien heeft een vloerkleed velours haren die dichter op elkaar staan.

velours-kleed vloerkleden-velours

Velours vloerkleed: hoe meer fluweel hoe beter!

Een leuke eigenschap van een velours vloerkleed is dat het twee vleugen van eenzelfde kleur kan hebben. Strijk met je hand naar boven en het vloerkleed krijgt een lichtere uitstraling. Strijk met je hand de andere kant op en je vloerkleed krijgt ineens een donkere waas. Deze vleug geeft een vloerkleed velours een wat meer luxe uitstraling. Wat als je deze uitstraling kan vasthouden in jouw woning? Kan dat? Ja zeker. Met een velvet fauteuil of poef haal je dezelfde luxe, zachtheid en sfeer in huis als een vloerkleed velours.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!