13-04-2021 · 4 min. leestijd

Maak kennis met velvet vloerkleden!

Ook benieuwd hoe je een velvet vloerkleed kunt gebruiken om jouw interieur mee te decoreren? Wij zochten het voor je uit! Al eeuwen genieten mensen van velvet decoratie in hun huis, denk bijvoorbeeld aan gordijnen, velvet stoelen, kussens en vloerkleden. Wij nemen jouw mee terug in de tijd om erachter te komen hoe velvet door de jaren heen wordt gezien en wat je kunt verwachten van jouw eerste velvet vloerkleed.

Terug in de tijd met velvet tapijten

Om te begrijpen hoe het velvet tapijt door de jaren heen is gebruik in het interieur gaan wij eerst terug in de tijd. Een paar honderd jaar geleden was het kopen van een velvet tapijt een investering voor het familiehuis. Het zeer delicate productieproces en de perfecte pluche afwerking zorgde voor hoge kosten, waardoor het velvet tapijt werd gezien als een zeer luxe product. Velvet tapijten worden al generaties lang gebruikt en nog steeds straalt het pure luxe en elegantie uit in elke ruimte waar zo’n vloerkleed ligt.

vloerkleden-velvet velvet-kleur-vloerkleed

Velvet chique; de onmisbare trend

Nu ben jij natuurlijk nieuwsgierig naar wat jij kunt verwachten van een velvet vloerkleed in jouw huis. Onze velvet vloerkleden hebben een lage poolhoogte waar je heerlijk met blote voeten overheen kunt lopen. Je zult zien dat de stof beweegt als je eroverheen loopt, waardoor de kleur ook mee veranderd en er een chique glans ontstaat. Deze eigenschap geeft het vloerkleed een warm en luxueus uiterlijk en kun je ook terugvinden bij een viscose vloerkleed en een velours vloerkleed. Velvet past ook perfect in de stijl Art Deco. Combineer de stof met messing accessoires zoals kandelaars, spiegels en plantenbakken; echt velvet chique dus!

vloerkleed-velvet

De velvet trend bij jouw thuis

Zo! We weten inmiddels wat we kunnen verwachten van een velvet vloerkleed. Nu is het tijd om te bepalen wat jij graag zou willen als woonkamer vloerkleed, slaapkamer of andere geschikte ruimte. Velvet vloerkleden zijn er in veel verschillende kleuren en tonen. Kijk daarom eerst goed naar de ruimte waar jij het vloerkleed wilt plaatsen en breng voor jezelf het kleurschema van de ruimte in kaart. Het maakt niet uit of jij een mysterieuze, moderne, lichte of kleurrijke ruimte wilt creëren, met het juiste velvet vloerkleed kan elk kleurenschema worden geaccentueerd. Een tip van ons is om te kiezen voor een prachtige accentkleur voor een mooi contrast met jouw meubels.

velvet-vloerkleed

Velvet interieur voordelen

Trouwens nog een leuke bijkomstigheid;  een velvet vloerkleed dempt geluid perfect in een grote ruimte. Doordat de stof erg goed geluidstrillingen opvangt, worden deze trillingen in een mindere vorm weerkaatst door de ruimte. Velvet kan dus geluid echt goed dempen en dit zorgt voor een betere akoestiek in ruimte waar je het vloerkleed plaatst.

Hebben wij jouw interesse voor een heerlijk zacht velvet vloerkleed gewekt? Kijk dan eens op onze website om jouw favoriete vloerkleed te vinden!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!