07-04-2020 · 2 min. leestijd

5 Tips om je huis schoon te houden!

Een schonere omgeving begint in je huis! Wist je dat er vloerkleden zijn, die je nauwelijks hoeft schoon te maken? In deze blog bespreken wij 5 tips die je helpen om je huis schoon te houden. Houd deze super tips bij en je zult zien dat je huis schoon blijft!

1. Maak het leuk!

Je huis schoonhouden begint bij jezelf, want hoe kan jij leuk schoonmaken als je humeur daar niet naar uit staat? Probeer het daarom zelf leuk te maken! Zet jouw favorieten nummer op de achtergrond, dans tijdens het stofzuigen, draag je leuke schoonmaak outfit en neem een drankje na en tijdens het schoonmaken. Mensen maken beter schoon als ze het zelf ook leuker maken.

2. Je wonderschoonmaakmiddelen!

Het is belangrijk hoe jij je huis gaat schoonmaken. Ga jij met een stofdoekje die jij jaar in en jaar uit gebruikt, gebruiken om je huis schoon te maken? Dat is in ieder geval een No-go! Zorg dat je schoonmaakmiddelen daadwerkelijk schoon zijn. Doen jouw schoonmaakmiddelen het nog? Zuigt de stofzuiger nog stof? Kun je jouw vloerkleed schoonmaken met de stofzuiger? Koop daarom een goede stofzuiger! De stofzuiger kan niet ontbreken in jouw wondermiddelen.

3. Het echte schoonmaakwerk gaat beginnen in deze blog.

Nu je goed voorbereid bent om schoon te maken, gaan we daadwerkelijk ook beginnen om schoon te maken in deze blog, maar waar moet je beginnen? Om te beginnen is het belangrijk om plaats te maken, waar je gaat schoonmaken. Begin van boven dingen aan de kant te zetten of te schuiven, zodat je met de poetsdoek erbij kan en dingen gemakkelijk kan afstoffen. Het is belangrijk dat je boven begint en vervolgens naar beneden werkt. Is alles afgestoft en schoongeveegd? Probeer dan alles weer een plek te geven, zodat je straks de ruimte hebt om beneden goed schoon te maken. 

vloerkleed-stofzuigen

4. Vergeet je vloerkleed niet!

Eenmaal beneden is het belangrijk om jouw vloer goed te stofzuigen. Hierbij moet je ook het vloerkleed schoonmaken, je kunt denken aan een tapijtreiniger of je vloerkleed laten reinigen. Na het stofzuigen is het belangrijk om daarnaast nog de vloer te dweilen. Een goede stofzuigbeurt zuigt het overgrote gedeelte van de stof op, maar niet alles is te stofzuigen, daarom kan een goede dweilbeurt oplossing bieden. Om je huis goed schoon te houden, probeer minstens een keer per week de vloer te dweilen. 

5. Wat kost het om een vloerkleed te reinigen?!

Je vloerkleed laten reinigen in je huis, is ideaal bij het schoonhouden van je huis. Alleen kan dit best wel duur zijn, want wat kost een vloerkleed reinigen? De kosten van een vloerkleed reinigen zijn natuurlijk bij iedereen anders. Over het algemeen wordt dit per m2 berekend. We gaan uit van een prijs van 5 euro tot 20 euro per m2. Dit kan dus heel gauw oplopen. Op de vraag ‘wat kost een vloerkleed reinigen?’ is het antwoord van ons om een nieuwe vloerkleed kopen! Dit is namelijk veel voordeliger. Goedkope vloerkleden zouden daarom misschien voor jou een super oplossing zijn! Nu zal je je vast afvragen welk vloerkleed je het beste kan nemen. Wist je dat er vloerkleden zijn, die je nauwelijks hoeft schoon te maken? De vraag ‘Wat kost een vloerkleed reinigen?’ is niet bestemd voor deze vloerkleden, want deze worden nauwelijks vies. Zo heb je bijvoorbeeld een wollen vloerkleden! Vezels in een wollen vloerkleed zijn sterk verweven, waardoor het bijna onmogelijk is om ze uit elkaar te trekken. Dit zorgt ervoor dat er geen vuil tussen kan komen. Je vloerkleed schoonmaken hoeft dan ook niet bij deze vloerkleed.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!