22-02-2022 · 3 min. leestijd

Klaar voor het voorjaar met een pastel vloerkleed!

Zeg je voorjaar dan zeg je pastelkleuren. Dit frisse kleurenpalet staat voor bloei, rust en energie. Perfect om je huis een voorjaars-upgrade te geven. Weg met het grauwe weer en die winterdip, tijd voor vernieuwing! Niks blauwe maandag, pretty pastels everyday vanaf nu! Hoe kan je pastelkleuren integreren in je interieur zonder dat het meteen lijkt alsof je je hebt laten inspireren door een paasei? Subtiliteit is de sleutel. Een pastel vloerkleed en matching accessoires doen al wonderen!

pastel vintage vloerkleed Lily

Klaar voor het voorjaar met een pastel vloerkleed!

De winter en het wisselvallige weer waar we regelmatig op worden getrakteerd, hebben niet altijd een positief effect op ons gemoedstoestand. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een licht interieur om de donkere dagen door te komen, eigenlijk zoals ze in Scandinavië ook doen. Voor wie een wit vloerkleed te steriel vindt, kan wellicht beter gaan een vloerkleed pasteltinten. Een pastel vloerkleed houdt het interieur ’s winters lekker licht en voegt in de zomer een fris element toe. Ideaal toch?!  

pastel loper comfy creme wollen vloerkleed pastel

Pastel vloerkleed met power!  

Men associeert pastelkleuren vaak met babykamers. Dat is ook niet zo gek, het zachte karakter van pastelkleuren past perfect bij een lief pasgeboren baby’tje. Maar wat als we je vertellen dat een vloerkleed pastel ook heel stoer kan zijn? Door jouw vloerkleed pastel te combineren met robuuste meubels en materialen, zoals hout, staal, beton, etc., bied je tegengas tegen het lieflijke van pasteltinten. Deze contrasten maken je interieur dynamisch en karakteristiek. Hetzelfde geldt voor het toevoegen van een krachtige kleur, zoals okergeel of petrolblauw. Wees dus zeker niet bang om kleuren te combineren met jouw vloerkleed pasteltinten. Ga dwars tegen het suikerspin-effect in voor extra power! Speel je liever op safe? Pas dan eerst het ton-sur-ton concept toe waarbij je blijft in hetzelfde palet, maar speelt met verschillende kleurtonen. Dit zorgt voor stijlvolle kleurencombinaties die altijd bij elkaar passen.

pastel vloerkleed lago roze

Vloerkleed pasteltinten stylen

Het fijne aan een pastel vloerkleed is dat je zelf de nuances in de hand hebt. Kies je voor een hoogpolig vloerkleed in een zachtroze uitvoering dan kan het al snel een zoete uitstraling krijgen. Ga je bijvoorbeeld voor een vintage vloerkleed met een verwassen look, dan haal je een stuk meer karakter in huis. Je kan zelfs eigenhandig de zon in huis halen met een levendig geel voerkleed in levendig geel! Daarnaast heb je de keuze uit effen vloerkleden of grafische vloerkleden. Laatstgenoemde is een prachtige aanvulling op een moderne woonstijl. De combinatie van grafisch en pastel is een prachtige eyecatcher die rechte lijnen doorbreekt.

Kortom, een vloerkleed pasteltinten laat je nooit in de steek en is geschikt voor alle seizoenen!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!