28-12-2023 · 3 min. leestijd

Inspirerend wonen: dit zijn de woontrends 2024!

Met het nieuwe jaar in zicht, is het hoog tijd om vooruit te blikken naar de aankomende woontrends 2024. Van multifunctioneel design tot duurzaamheid, in deze blog nemen we je mee op verkenningsreis naar de allernieuwste trends die zullen domineren.

Organische Vormen: perfectly imperfect

 In 2024 staat organische schoonheid (nog steeds) centraal in interieurontwerp. We stappen steeds meer af van strakke, rechte lijnen en omarmen vloeiende, natuurlijke vormen. Meubels en decoraties met zachte rondingen, asymmetrische ontwerpen en natuurlijke materialen zoals hout en steen zullen de norm zijn. Een organisch vloerkleed met een vrije vorm of een asymmetrisch patroon zal dit interieur naar een nog hoger niveau tillen.

Woontrends 2024: Organische vloerkleden Woontrends 2024: Vloerkleed organische vormen

Biophilic design: haal de natuur in huis

Biophilic design, ofwel het integreren van natuurlijke elementen in je interieur, zal een belangrijke trend zijn in 2024. Dit omvat het gebruik van planten, natuurlijke materialen zoals hout en steen, en kleuren geïnspireerd op de natuur. Deze benadering creëert een kalmerende en harmonieuze leefomgeving, perfect om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven. Natuurlijke vloerkleden, zoals jute of wollen vloerkleden, gaan perfect samen met deze trend.

Woontrends 2024: natuurlijke vloerkleden

Modern seventies

De jaren zeventig maken een moderne comeback in 2024. Retro-elementen worden gecombineerd met hedendaags design voor een unieke en eigentijdse uitstraling. Verwacht kleurrijke en gedurfde patronen op stoffen, zoals behang en kussens, en meubels met iconische ontwerpen uit die tijd, zoals ronde banken en opvallende verlichting. Breng een vleugje nostalgie en warmte in huis met een retro vloerkleed. Van opvallende geometrische prints tot opvallende kleuren, het mag allemaal in het retro interieur.

Woontrends 2024: retro vloerkleed

Art Deco-invloeden: luxe en glamour

Ook terug van weggeweest: de invloed van de Art Deco-stijl uit de jaren 20 en 30. Denk aan luxe stoffen, gouden accenten en geometrische patronen. Deze stijl brengt een vleugje luxe en glamour in moderne interieurs. Welke vloerkleden deze stijl complementeren? Juist ja, onze Art Deco vloerkleden met een weelderig uiterlijk of extravagant patroon!

Woontrends 2024: art deco vloerkleed

Duurzaamheid en verantwoord design

Duurzaamheid blijft een belangrijk aandachtspunt. Het is niet langer een optie, maar en absolute must in 2024. We zien een grotere nadruk op circulaire economie en upcycling. Of je nu een oud meubelstuk koopt en zelf opknapt of gaat voor een nieuw item gemaakt van gerecyclede materialen, deze trend draait om bewustzijn. Op zoek naar een verantwoorde sfeermaker die je zonder schuldgevoel kunt toevoegen aan je duurzame interieur? Neem dan een kijkje bij onze duurzame vloerkleden.

Woontrends 2024: duurzame vloerkleden Woontrends 2024: duurzaam vloerkleed

Met deze opwindende trends voor 2024 kunnen we ons verheugen op een jaar vol natuurlijke schoonheid, nostalgische flair en een groter bewustzijn van onze impact op de planeet!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!