06-12-2023 · 2 min leestijd

Een ronde door de wereld van ovale vloerkleden

Ovale vloerkleden en meubels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden in de wereld van interieurdecoratie. Hun unieke vorm en veelzijdigheid maken ze een aantrekkelijke keuze voor allerlei soorten ruimtes. In dit artikel verkennen we waarom ovale vormen zo populair zijn en geven we tips over hoe je een ovaal vloerkleed kunt integreren in je interieur.

Waarom ovale vormen in huis zo populair zijn

Eén van de meest voor de hand liggende redenen waarom mensen kiezen voor ovale vormen in huis, is de unieke vorm. In tegenstelling tot de traditionele rechthoekige vormen voegen ovale meubels en accessoires een vleugje originaliteit en stijl toe aan je ruimte. Bovendien kunnen ovale vormen de indruk wekken dat een ruimte groter is dan deze in werkelijkheid is. Dat zit zo; de afgeronde vorm breekt de rechte lijnen van de kamer, waardoor de ruimte er ruimer uitziet.

Jute vloerkleed ovaal Hoogpolig vloerkleed ovaal

Ovaal vloerkleed in huis toepassen

Wil je profiteren van de ovale vormen trend? Je hoeft niet meteen je hele interieur om te gooien. Begin met het toevoegen van ovale accessoires, zoals spiegels, vazen, of zelfs ovale kussens op je bank. Deze subtiele accenten kunnen een groot verschil maken en een gevoel van balans brengen in je ruimte. Of ga een stap verder en kies voor een ovale eet- of salontafel en een ovaal vloerkleed.

Of je nu een modern, Scandinavisch of boho-chic interieur hebt, een ovaal vloerkleed past zich gemakkelijk aan verschillende stijlen aan. Ovale vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en materialen, waaronder een jute, wollen en een lekker zacht hoogpolig vloerkleed.

De opkomst van ovale vormen in huisdecoratie is een verfrissende trend die we voorlopig nog wel even blijven zie. Deze trend is niet alleen optisch aantrekkelijk, maar biedt ook een mooi contrast met traditionele vormen in huis. Of je nu volledig voor de ovale look gaat of gewoon een vleugje ervan toevoegt, deze afgeronde vorm maakt indruk!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!