31-08-2023 · 3 min leestijd

Hot trend: organische vloerkleden!

Organische vormen in het interieur; een trend die momenteel razend populair is en voorlopig niet verdwijnt. Deze trend omarmt de charme van vrije vormen en vloeiende lijnen en is geïnspireerd op de vloeiende vormen in de natuur. Van zacht afgeronde meubels en golvende spiegels tot – jawel - organische vloerkleden! Al groot fan van deze trend of nog voorzichtig aan het aftasten? Lees hier hoe je deze trend, subtiel of vol-ledig, toepast.

De natuurlijke charme van organische vloerkleden

Ook organische vloerkleden maken in menig interieur hun grand entrance. Deze vloerkleden zijn zo aantrekkelijk, omdat ze een gevoel van beweging en leven in de ruimte brengen. De vloeiende vorm verwijst, afhankelijk van jouw verbeelding, naar een golvende zee, heuvellandschap of misschien zelfs het vouwenlichaam. Dat terwijl je geniet van een zachte ondergrond onder je voeten. Een mooie toevoeging die direct een ruimte transformeert vinden wij en gelukkig velen met ons. Ben je op zoek naar een manier om jouw interieur te onderscheiden? Dan is het toevoegen van organisch vloerkleed in het interieur een echte múst.

Wat organische vloerkleden echt bijzonder maakt, is hun vermogen om in verschillende interieurstijlen te passen. Of je nu houdt van een strak, modern vloerkleed inrichting of juist een meer Japandi vloerkleed verkiest, organische vormen voegen een tijdloze schoonheid toe. Dat betekent niet dat je rechte vormen compleet moet verbannen. Juist die mix van vormen en lijnen zorgt voor een verassende diepte!

Vloerkleed organische vorm
Organisch vloerkleed Vloerkleed organische vorm

Organisch interieur: zo doe je het!

Organische vormen weerspiegelen een diepe connectie met de natuur. Het integreren van deze trend in je interieur brengt een gevoel van sereniteit en harmonie met zich mee. Maar hoe pas je deze trend zelf toe?

1.     Zachte lijnen en bochten: kies meubels en decorstukken met vloeiende lijnen en zachte bochten. Denk aan banken met zachte rondingen, ronde salontafels en organisch gevormde verlichting. Deze elementen creëren een gevoel van beweging en balans.

2.     Natuurlijke materialen: Ga voor natuurlijke materialen zoals hout, steen en keramiek. Deze voegen een aardse sfeer toe aan je interieur. Denk aan een houten eettafel met organische nerven of een wollen vloerkleed met een zichtbare structuur.

3.     Organische vloerkleden: Kies voor vloerkleden met organische patronen en texturen. Deze vloerkleden voegen niet alleen visuele diepte toe, maar zorgen ook voor een gevoel van warmte en comfort. Kies bijvoorbeeld voor een asymmetrisch vloerkleed met golvende lijnen of zachte contouren.

4.     Natuurlijk kleurenpalet: Kies een kleurenpalet dat geïnspireerd is door de natuur. Denk aan zachte aardetinten, zeeblauw en groentinten. Deze kleuren brengen de rustige uitstraling van de natuur in huis.

5.     Kunst en decoratie: Integreer kunstwerken en decoratie met organische vormen. Dit kunnen schilderijen zijn geïnspireerd door de natuur, sculpturen met natuurlijke lijnen of keramische vazen met organische texturen.

Kortom, organische vormen brengen een rustgevende sfeer in je interieur. Door meubels, materialen en decorstukken te kiezen die deze trend omarmen, creëer je een ruimte die niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook een gevoel van verbondenheid met de natuur oproept.

Ben je na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt? Lees hier:

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!