13-06-2024

Feng Shui inrichting: zo doe je dat!

Als je denkt aan het inrichten van je huis, wil je waarschijnlijk een ruimte creëren die rust uitstraalt, waar je je thuis voelt en waar positieve energie stroomt. Een Feng Shui inrichting kan je hierbij helpen. Feng Shui, de eeuwenoude Chinese kunst, kan je hierbij helpen! Het draait allemaal om het harmoniseren van de energie in je huis om een gezonde en gelukkige omgeving te creëren. Van de plaatsing van meubels tot het gebruik van kleuren en materialen, Feng Shui biedt talloze manieren om balans en harmonie in je leefruimte te brengen. Laten we samen ontdekken hoe je deze magische principes kunt toepassen in verschillende kamers van je huis zodat je een serene sfeer kunt creëren met de principes van Feng Shui!

Feng Shui slaapkamer: brengt rust en balans

Je slaapkamer is dé plek waar je tot rust komt en je energie herstelt. Feng Shui in de slaapkamer draait om het creëren van een ontspannen en vredige sfeer. De kunst van Feng Shui in de slaapkamer gaat om balans en sereniteit. Plaats je bed in de commandopositie, diagonaal tegenover de deur, met een stevig hoofdeinde en een muur erachter voor geborgenheid. Kies voor kalmerende kleuren zoals beige, crème of lichtblauw om rust te bevorderen. Vermijd spiegels die je bed reflecteren en beperk elektronica in de slaapkamer om storende energieën te minimaliseren. Symmetrie is essentieel; plaats twee nachtkastjes aan weerszijden van het bed voor balans. Voeg persoonlijke elementen toe die vreugde en rust brengen, zoals foto's en inspirerende kunst.

Om het plaatje compleet te maken, voeg je een vloerkleed toe dat past bij jouw stijl. Denk bijvoorbeeld aan een jute vloerkleed; deze zijn een topkeuze voor een Feng Shui inrichting in je slaapkamer. Ze zijn natuurlijk, duurzaam en brengen een heerlijke, rustgevende vibe in je ruimte. Met hun aardse uitstraling zorgen jute vloerkleden ervoor dat de energie (Chi) lekker kan stromen.

Vloerkleed Feng Shui slaapkamer

Een andere geweldige optie is een beige vloerkleed. Beige is een neutrale kleur die rust en balans brengt, twee kernprincipes van Feng Shui. Bovendien passen beige vloerkleden bij vrijwel elke inrichting, wat ze een veelzijdige keuze maakt voor je slaapkamer. Ze zorgen voor een subtiele achtergrond die de rust in de kamer behoudt. In Feng Shui termen helpt een beige vloerkleed om een stabiele basis te creëren waar positieve energie vrij kan stromen. Met deze richtlijnen creëer je een slaapkamer die een heiligdom van rust en harmonie wordt.

Japandi vloerkleed

Feng Shui woonkamer: voel de energie

De woonkamer is het hart van het huis, waar gezelligheid en ontspanning samenkomen. Feng Shui in de woonkamer draait om het creëren van een harmonieuze en uitnodigende ruimte. Begin met het plaatsen van meubels in een cirkelvorm of achtkant om conversatie en energieflow te bevorderen, en zorg ervoor dat de bank in de commandopositie staat. Kies rustgevende kleuren zoals beige, crème en zachte grijstinten als basis, en voeg accenten toe in groene, blauwe, rode of oranje tinten. Natuurlijk licht en frisse lucht zijn essentieel; houd ramen schoon en gordijnen open. Voeg planten met grote bladeren toe voor positieve energie en kunst die vreugde brengt. Balans en symmetrie zijn belangrijk, dus plaats bijvoorbeeld bijpassende lampen aan weerszijden van de bank. Houd de ruimte opgeruimd en vrij van rommel om een gevoel van rust te behouden.

Een Scandinavisch vloerkleed is een fantastische keuze voor de woonkamer. Deze vloerkleden staan bekend om hun strakke lijnen, geometrische patronen en lichte kleuren. Ze brengen een gevoel van frisheid en openheid in de ruimte, wat de energiestroom bevordert. Ook een Japandi vloerkleed kan een mooie aanvulling zijn. Hun minimalistische en rustgevende ontwerpen zorgen voor een harmonieuze uitstraling en helpen om een balans te vinden tussen rust en energie, wat essentieel is voor een prettige woonkamer.

Met deze tips zet je een stap richting een harmonieus en energiek huis volgens de principes van Feng Shui. Happy decorating!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!