16-06-2020 · 5 min. leestijd

De 7 voordelen van een Plastic buitenkleed

In de zomermaanden heb je vast en zeker een plastic buitenkleed overwogen en gelijk heb je! Deze maanden staan namelijk in het teken van meer naar buiten gaan, lekker relaxen in de tuin of lekker picknicken in het park. Daarom willen wij graag de voordelen benoemen van een plastic buitenkleed. Weet jij al welke ze zijn?

1. Fleur jouw tuin of balkon op met een plastic vloerkleed!

In de wintermaanden zitten we gezellig thuis in de woonkamer, maar in de zomermaanden verhuizen we de woonkamer naar de tuin. Dit is te merken doordat we lekker relaxen in onze tuinstoel of tuinbank. Daarnaast eten wij in de tuin aan een gezellige tuintafel en koken wij het eten zelfs in de tuin door te gaan barbecueën. Er zijn ook veel mensen die in hun tuin slapen op de tuinbank of op een tuinbed. Nu ben je waarschijnlijk meubels aan het zoeken om de tuin nog wat op te fleuren, zo kun je denken aan tuinkussens, tuinplanten en tuinposters, maar wat jouw tuin echt doet opfleuren is een plastic tuinkleed!

2. Een plastic buitenkleed is waterafstotend oftewel regenbestendig!

Een plastic buitenkleed is gemaakt van het synthetische materiaal Polypropyleen. Dit is een soort plastic wat vaak wordt gebruikt bij buitenkleden, onderdelen van een auto, meubels en zeilboten. Kenmerkend van het synthetische materiaal polypropyleen is dat het wordt toegepast bij producten van hogere kwaliteiten. Hoe merken wij dit in buitenkleden? De plastic buitenkleden staan bekend om hun betere kwaliteiten. Zo wordt een buitenkleed ook gebruikt als picknickkleed. Verder is een buitenkleed weerbestendig. Doordat het buitenkleed weerbestendig is, kun je het buitenkleed het gehele jaar buiten laten staan in de regen, ideaal toch?!

plastic buitenkleden

3. Een buitenkleed rond voor een betere verbinding met je meubels

Wie aan vloerkleed denkt, denkt automatisch aan een rechthoekig vloerkleed, wat niet gek is, want rechthoekige vloerkleden worden over het algemeen het meest gebruikt in het huis. Waarom zou je dan nu een buitenkleed rond nemen? Een buitenkleed rond staat in verbinding met meubels in jouw buitenomgeving. Het heeft een doorstotend effect doordat het hoekige meubels en ruimtes doorbreekt. Een tuin bevindt zich bijna altijd in een hoekige ruimte en vaak heb je ook hoekige meubels in de tuin. Denk maar eens aan rechthoekige of vierkante plantenbakken, een rechthoekige bank, een vierkante tuinstoel en een rechthoekige barbecue. Zet eens in jouw hoekige ruimte een rond buitenkleed neer en je zult zien hoe het buitenkleed rond de meubels beter met elkaar laat doet verbinden. Het kan ook goed zijn dat je juist geen hoekige meubels hebt. Misschien heb jij bewust gekozen voor ronde meubels zoals ronde kussens, ronde plantenbakken en ronde tuinstoelen. Een buitenkleed rond past hier dan ook perfect tussen. Ronde meubels sluiten van nature goed op elkaar aan. Dit merk je minder bij een rechthoekig vloerkleed. Zo past een rechthoekig vloerkleed minder bij een ronde tafel, dat wil niet per se zeggen dat een hoekig vloerkleed nooit voorkomt bij een ronde tafel, want een vierkant vloerkleed onder een ronde tafel kan namelijk heel mooi staan!

4. De zachtheid van een plastic buitenkleed is ongekend!

Heb je ooit een synthetisch buitenkleed gevoeld? Nou we zullen je vertellen, ze voelen super zacht aan! De plastic buitenkleden hebben vaak een glad en zacht uiterlijk. Dit maakt het buitenkleed ideaal om met blote voeten op te lopen. Zeker voor in de tuin als je jouw slippers uit wil gaan doen, kunnen jouw voeten lekker genieten van de zachtheid die een buitenkleed te bieden heeft. Niet alleen in de tuin kan de zachtheid goed van pas komen, maar ook bij het picknicken is hij ideaal als picknickkleed om op te zitten! Mochten ze nou vies worden, kunnen ze ook gemakkelijk schoon worden gemaakt met een doekje of een tapijtreiniger.

buitenkleed plastic

5. Je ideale picknickkleed is een Plastic buitenkleed

Het warme weer brengt veel mensen op de been. We bezoeken vaker de natuur door te gaan varen, wandelen langs het strand, zwemmen en picknicken in het park. Voor het picknicken wil je natuurlijk gebruik maken van een goed en stevig kleed. Toen je wou gaan picknicken, heb jij toen gedacht aan een buitenkleed? Vast wel! Maar waarom een plastic buitenkleed als picknickkleed? Eerder benoemd hebben wij aangegeven dat de kwaliteit van een buitenkleed uitstekend is. Dit komt doordat het geproduceerd wordt van het materiaal polypropyleen. Dit is een wat steviger materiaal dan het plastic van wat je gewend bent. Het materiaal is dan ook iets zwaarder, wat ten voordelen komt tijdens het picknicken. Jouw picknickkleed zal hierdoor niet gemakkelijk weg kunnen waaien als het winderig buiten is. Mocht het nou gaan regenen buiten en je bang wordt dat het picknickkleed nat wordt? Weet dan dat het buitenkleed ook regenbestendig is!

6. Plastic buitenkleden beschikbaar in superveel formaten!

Iedereen heeft zijn eigen perspectief over hoe groot een vloerkleed moet zijn of aan welke kleur het vloerkleed moet voldoen. Een van de onzekerheden die weg wordt genomen van een buitenkleed is het formaat. Een buitentapijt komt namelijk voor in verschillende formaten. Het grootste buitenkleed is 280x380cm. Dit wil zeggen dat een plastic buitentapijt bijna 4 meter lang is! Grote buitenkleden hebben misschien de voorkeur voor jou als picknickkleed. Natuurlijk zijn er nog veel meer formaten voor buitenkleden die zeker bij jou zullen aansluiten. Zo zijn er ook formaten die goed aansluiten op een balkon. Dit buitenkleed staat bekend als het balkonkleed. Ook ronde buitenkleden komen voor in verschillende formaten. Een buitenkleed rond kan een omvang hebben van maar liefst 2 meter!

7. Plastic buitenkleden te verkrijgen in verschillende kleuren

Een andere onzekerheid die wordt weggenomen van het plastic buitenkleed is de kleur. Iedereen heeft een voorkeur voor een kleur. De een vindt een grijs buitenkleed mooier dan een groen buitenkleed en de ander vindt een geel buitenkleed mooier dan een grijs buitenkleed. Hier is dan ook uitermate rekening mee gehouden bij het produceren van een plastic buitenkleed. Zo komen plastic buitenkleden voor in tal van verschillende kleuren. Waarbij ieder kleur zijn betekenis heeft. Zo heeft grijs een wat neutralere houding t.o.v. geel, die iets meer opvallender is. Ongeacht of je nou een ronde of een rechthoekig buitenkleed neemt, geel of blauw en klein of groot, de plastic buitenkleden hebben enorm veel diversiteit met superveel keuzemogelijkheden om tot jouw ideale buitenkleed te komen!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!