26-05-2020 · 3 min. leestijd

Breng binnen naar buiten met een buitentapijt

De zomer is aantocht en dit merken wij doordat het weer buiten steeds aangenamer begint te worden. Dit betekent dat veel meer activiteiten buiten plaatsvinden. Zo koken wij nu buiten door te gaan barbecueën, eten we buiten met een buiten tafel en ontspannen wij buiten door lekker in de zon te liggen en te lezen. We proberen daarom zoveel mogelijk spullen van binnen, buiten te hebben. Een buitentafel om op te eten, relaxende buiten stoelen en kussens om te ontspannen en de barbecue om het eten klaar te kunnen maken. Het interieur van buiten moet daarom goed aansluiten bij een ontspannende sfeer. Toch ontbreekt er in dit bijna perfecte plaatje iets, een buitentapijt!

Waarom een buitentapijt?

Nu denk je vast waarom zou ik een buitentapijt nemen? Dat is inderdaad een goeie vraag. Om antwoord te geven op deze vraag, zullen wij het gebruik van een buitentapijt toelichten. Mocht je een buitenkleed nemen, weet dat het een prachtig aanzicht wordt in de tuin. Het is een blikvanger in jouw buitenomgeving, wat zorgt voor een ontspannende omgeving. Het kleed kan overal worden geplaatst, het kan onder je buitentafel of onder je terras/tuinstoelen en onder jouw zithoekje. Een buitentapijt heeft daarnaast nog positieve pluspunten, waar je misschien niet zo snel aan hebt gedacht. In de lente en de zomermaanden kijken mensen veel verder dan hun eigen tuin. Zo gaan er elk jaar duizenden mensen kamperen of picknicken. Een buitenkleed kan hier de ideale oplossing voor zijn. Vaak wordt een buitenkleed daarom gebruikt als campingkleed of als picknickkleed.

Een ander super pluspunt van een buitentapijt is dat ze weerbestendig zijn. Dit maakt een kleed perfect voor buiten. Zij kunnen goed de weersomstandigheden aan. Mocht het nou regenen buiten, dan zal je buitenkleed niet verkleuren. Daarnaast zijn ze gemakkelijk schoon te maken/houden. Wel geven wij als tip mee om het buitenkleed in de wintermaanden binnen te zetten, want in Nederland weet je nooit precies hoeveel het gaat regenen en je kan beter altijd het zekere van onzekere nemen.

Of ga jij voor de ronde buitenkleden?

Wie aan een vloerkleed denkt, denkt vaak aan een rechthoekige of vierkante vloerkleed. Dit geldt ook voor de buitentapijten, maar wist je dat er ook ronde buitenkleden zijn? Een rond buitenkleed heeft unieke eigenschappen die je tuin in een andere dimensie brengt. Zo doorbreken de ronde buitenkleden een rechthoekige of vierkante ruimte. Andersom is dit niet het geval. Een rechthoekige buitenkleed sluit minder goed aan bij een ronde ruimte. Daarnaast sluiten de ronde buitenkleden ook goed aan bij een ronde interieur. Misschien heb je buiten wel een ronde tafel, ronde kussens, ronde stoelen of ronde plantenbakken.

 

buitenkleed naturel buitenkleed grijs

Een zwart wit buitenkleed voor de yin-yang belevenis

Buitenkleden komen voor in allerlei kleuren. Een multicolor vloerkleed maakt met zijn kleuren jouw interieur nog levendiger. Iedereen heeft een voorkeur voor een kleur. De een houdt meer van geel dan de ander, maar er zijn ook neutrale kleuren die voor iedereen wel geschikt zouden kunnen zijn zoals grijs of wit, maar heb je ooit gedacht aan een zwart wit buitenkleed? Zwart en wit oftewel yin en yang. De kleuren zwart en wit zijn eigenlijk geen kleuren, maar passen wel perfect samen. Laten we de kleuren eens los nemen. De zwarte kleur staat bekend om de stijl naar voren te laten komen. Verder staat zwart bekend als dominant, aanwezig, diepte, krachtig en formaliteit. Wit daarentegen staat bekend als recessief, rust en vrede. Daarnaast staat wit bekend om zijn maagdelijkheid, zuiver en helderheid. Als we dit samenvoegen op een buitenkleed dan krijg je een buitenkleed met eigenschappen die zowel de rust naar boven brengen, maar tegelijkertijd ook laat zien dat het aanwezig is. Een zwart wit buitenkleed laat schitterend zien hoe helder het kan zijn, maar tegelijkertijd ook hoe diep.

Een eigenschap die toebehoort tot het zwart wit vloerkleed is het combineren van meubels. Het zwart wit effect combineert juist makkelijk met meubels met verschillende kleuren. Een geel buitenkleed bijvoorbeeld kan te fel overkomen t.o.v. de meubels in uw interieur. Dit betekent niet dat het minder mooi staat. Een ander eigenschap zijn de patronen die een zwart wit buitenkleed te weeg brengen. Zo komen de patronen duidelijker naar voren bij een zwart wit kleed. Of je nou een zwart wit buitenkleed neemt of een gekleurde buitenkleed, rechthoekige buitenkleden of ronde buitenkleden, een buitenkleed is zeker een aanwinst in de tuin. Het tovert jouw tuin om tot een perfecte buiten woonkamer.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!