23-06-2020 · 3. min leestijd

Buitenkleed jute of een plastic buitenkleed?

Door het aangename weer buiten zijn wij op zoek naar meubels voor buiten. Een van de populairste meubels voor buiten is een buitenkleed. Nu ontstaat er heel veel verwarring over welk buitenkleed je nou moet nemen. Zo wordt er vaak gezocht op een buitenkleed jute. NIET DOEN! Waarom vraag jij je nu vast af? Lees hieronder waarom wij je geen jute buitenkleden aanraden.

Jute vloerkleden zijn 100% natuurlijk dus breekt af

De jute vloerkleden staan wereldwijd bekend om hun krachtige uiterlijk, maar waar komen de jute vloerkleden vandaan? Jute komt uit de Corchorus plant wat groeit in vochtige klimaten in Azië. Voor de oorsprong van jute gaan we bijna 3000 jaar terug in het verleden naar India. Vroeger werd jute namelijk gebruikt als handelsmiddel. Net als wol was Jute een van de belangrijkste handelsproducten in de wereld.

Zelf is jute een akkerbouwgewas. Dit akkerbouwgewas wordt bij een lengte van 20 centimeter geteeld. Vervolgens worden ze geweekt in water voor een bepaalde tijd, zodat de stengels van jute zacht worden en de vezels lostrekken van de pijp. Na het wassen van de vezels worden ze een aantal dagen in de zon gezet om te laten drogen. Als ze eenmaal zijn gedroogd, worden ze gewoven om het jute vloerkleed van vandaag te produceren. Dit proces en de oorsprong van jute vloerkleden maakt het een 100% natuurlijk vloerkleed. In jouw huis geven zij een natuurlijke karakter mee, waardoor zij uitermate geschikt zijn als binnen vloerkleed.

Jute buitenkleed

Buitenkleed jute niet 100% weerbestendig en schimmelt

Hoe zit het met buitenkleden? Je zou denken doordat jute een 100% natuurlijk materiaal is, goed tegen verschillende weersomstandigheden bestendig is, maar niets is minder waar! Jute kan namelijk niet tegen veel water. Dit is natuurlijk niet ideaal in Nederland. Aangezien het in Nederland regelmatig regent. Water tast namelijk de jute vezels aan. Dit zorgt ervoor dat het buitenkleed zijn krachtige uiterlijk verliest, de vezels zachter maakt en in het ergste geval gaat het rotten. Dit wil je natuurlijk niet hebben als buitenkleed. Het wil niet meteen zeggen dat een buitenkleed jute onmogelijk is om buiten te leggen, want het is echter wel mogelijk. Hier is het belangrijk om na het gebruik van het buitenkleed jute die binnen te leggen. Dit raden wij zeker aan in de herfst en winter. Verder is het ook niet handig om je jute buitenkleed in de regen buiten te laten staan. 

Plastic buitenkleed het perfecte buitenkleed!

Als buitenkleed is een plastic buitenkleed de perfecte match! Nadat je hebt gelezen dat een buitenkleed jute niet 100% weerbestendig is, vraag je jou vast af welk buitenkleed moet ik dan nemen? En het antwoord is een plastic buitenkleed. Het plastic buitenkleed staat bekend om zijn regenbestendigheid. Dit wil zeggen dat je het buitenkleed het gehele jaar buiten kunt laten staan, perfect toch?!

Daarnaast staat een plastic buitenkleed bekend om zijn hoge kwaliteiten, doordat het wordt geproduceerd van het synthetisch materiaal polypropyleen. Dit maakt een vloerkleed geschikt voor buiten. Hoe merk je de kwaliteit in het plastic buitenkleed? De plastic buitenkleden hebben hierdoor een zacht en glad karakter gekregen, waardoor het lekker aanvoelt voor je voeten. Je kunt er dus gemakkelijk op lopen, maar ze zijn ook uitermate geschikt om erop te zitten. Dit maakt de plastic buitenkleden ook geschikt als picknickkleed. Daarnaast zijn de plastic buitenkleden iets zwaarder, maar dit heeft als voordeel dat ze niet makkelijk wegwaaien. De veelzijdigheid die de plastic buitenkleden aanbieden zijn super!

Plastic buitenkleed

Het perfecte tuinkleed voldoet aan de juiste maat en kleur!

Op zoek naar een tuinkleed? Het ideale tuinkleed begint bij het opmeten van de tuin. Het kan goed zijn dat jij een groot oppervlakte aan tuingebied hebt. Dit betekent dat een groot buitenkleed tot jouw opties behoren. Natuurlijk is de grootte afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. De een heeft bijvoorbeeld een grote tuin, maar wilt er juist een klein tuinkleed in i.p.v. een grote tuinkleed. Tegenwoordig zijn de Fraai Summer buitenkleden super populair, omdat zij komen in ieder gewenste maat, wat de keuze voor jou veel gemakkelijker maakt. Qua uiterlijk zijn ze ook echt een prachtig aanzicht in jouw tuin.

Een ander eigenschap van een gewenste tuinkleed is de gewenste kleur. De een houdt meer van een groen buitenkleed dan een geel buitenkleed. Dit is natuurlijk persoonsgebonden. Wij vinden dat de kleur van een buitenkleed jouw omgeving levendiger kan maken, maar dat is natuurlijk afhankelijk van jouw buiteninterieur. Misschien is jouw tuin al levendig genoeg en wil je juist een niet opvallend grijs buitenkleed in hebben. Dit is natuurlijk allemaal mogelijk, want gelukkig komen de buitenkleden voor in verschillende kleuren, waardoor je de mogelijkheid hebt, om jouw lievelingskleur te kunnen nemen.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!