Welke afmetingen vloerkleed bij een hoekbank?

Een hoekbank is een fantastische keuze voor ieder huis. Het biedt niet alleen veel zitruimte, maar het creëert ook een gezellige en uitnodigende sfeer. Maar om die hoekbank nog beter tot zijn recht te laten komen, is het perfecte vloerkleed nodig. In deze blog beantwoorden we de prangende vraag: welke maat vloerkleed bij een hoekbank?

Stap 1: Meet de hoekbank en de ruimte

Voordat je begint met winkelen voor een vloerkleed, is het essentieel om de afmetingen van je hoekbank en de beschikbare ruimte nauwkeurig te meten. Zorg ervoor dat je niet alleen de lengte en breedte van de hoekbank meet, maar ook de afstand van de bank tot de muur en andere meubelstukken in de kamer. Deze metingen zijn cruciaal voor het bepalen van de juiste maat vloerkleed bij een hoekbank.

Stap 2: Kies de gewenste vorm

Nu je de afmetingen van je hoekbank en de ruimte kent, is het tijd om de vorm van je vloerkleed te kiezen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, maar voor een hoekbank zijn rechthoekige vloerkleden of ronde vloerkleden de meest gekozen vormen. Deze vormen benadrukken de contouren van je bank en creëren een mooi visueel contrast.

Hoe groot moet een vloerkleed zijn hoekbank Welke maat vloerkleed bij hoekbank

Stap 3: Bepaal de juiste maat vloerkleed bij hoekbank

Hier komt het spannende deel: het kiezen van de juiste maat vloerkleed bij een hoekbank. Bedenk vooraf of de bank in zijn geheel op het vloerkleed moet komen te staan of dat het alleen de voorste poten betreft.

Rechthoekig vloerkleed bij hoekbank

Als je de hoekbank volledig op een rechthoekig vloerkleed wilt hebben, is de algemene richtlijn om de breedte van de bank op te meten en er aan beide kanten 20-30 centimeter bij op te tellen. Zo weet je zeker dat het vloerkleed zowel de hele hoekbank als een deel van de vloer eromheen zal bedekken.

Komen slechts de voorste poten op het vloerkleed te staan? Dan raden we aan om het vloerkleed halverwege het loungedeel te plaatsen en aan de andere kant iets te laten uitsteken. Zo wordt het vloerkleed onderdeel van de bank en brengt het de meubels met elkaar in verbinding. In dat geval is een speling van 15-30 centimeter opgeteld bij de breedte van de bank voldoende.

Rechthoekig vloerkleed bij hoekbank Rechthoekig vloerkleed bij hoekbank

Rond vloerkleed bij hoekbank

Kies je voor een rond vloerkleed bij jouw hoekbank? Wederom geldt: door het vloerkleed iets onder de bank te schuiven, zorg je voor meer verbinding tussen losse meubels. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en de grootte van de ruimte, kun je ervoor kiezen om het vloerkleed van de ene leuning van de bank tot aan het loungegedeelte te laten komen. Of je kiest voor een groter formaat en laat het vloerkleed juist voor een deel onder het loungegedeelte doorlopen.

Rond vloerkleed bij hoekbank Rond vloerkleed bij hoekbank

Stap 4: Geniet van het resultaat!

Nu je de juiste maat vloerkleed hebt gekozen, is het belangrijk om te overwegen welke stijl en textuur het beste bij je interieur passen. Pluizige hoogpolige vloerkleden voegen warmte en comfort toe aan de ruimte, terwijl vlakkere, laagpolige vloerkleden een strakkere uitstraling bieden. Ga in ieder geval voor een vloerkleed dat harmonieert met de kleuren en de stijl van de ruimte. Dan rest je nog een allerlaatste taak: heerlijk genieten van jouw nieuwe vloerkleed!

Heb je hulp nodig bij de juiste maat vloerkleed kiezen of heb je een andere vraag? Kom gerust langs in één van onze showrooms. Onze specialisten helpen je graag.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!