Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden
Black Friday - tot 40 % korting op heel veel vloerkleden

Welke afmetingen vloerkleed bij een hoekbank?

Het inrichten van een huis is voor de één een helse klus, terwijl de ander juist staat te springen en alle zelfgemaakte moodboards al aan iedereen heeft laten zien. Zo heeft iedereen zijn eigen kleuren, geuren en voorkeuren die ze graag willen verwerken in huis. Het is immers de plek waar jij je veilig en thuis hoort te voelen. Bij het inrichten van een huis kiest men vaak voor een specifieke woonstijl. Of dit nu een industrieel, Scandinavisch of een klassiek interieur betreft: voor ieder interieur is er een geschikt vloerkleed dat extra sfeer geeft aan jouw huis en jouw interieurstijl versterkt. Bij het kiezen van een vloerkleed komen er verschillende vragen in je op waar je graag antwoord op zou willen hebben. ‘Waar wil ik een vloerkleed neerleggen?’, ‘Wil ik een hoogpolig vloerkleed?’ of ‘Ga ik buiten mijn comfort-zone stappen met een blauw vloerkleed?’. Vragen die jou helpen jouw voorkeuren op een rijtje te krijgen en om een vloerkleed te kiezen dat volledig bij jou past.

Wij kunnen ons goed voorstellen dat het best een klus kan zijn om het juiste vloerkleed te kiezen. Er is immers zoveel keuze! De voornaamste plek waar een vloerkleed wordt neergelegd, is in de woonkamer of voor de bank. Zo heb je een fijne ondergrond wanneer je op de bank zit en jouw voeten laat rusten op het vloerkleed. Als je een passend vloerkleed hebt gevonden, dient de volgende vraag zich al aan. Wat is het formaat dat bij mijn bank past? Om maar niet te beginnen over een hoekbank! Deze vraag kan misschien wat keuzestress met zich meebrengen, maar is er een om zeker niet uit de weg te gaan. Wat is nu het juiste formaat om onder of voor een hoekbank neer te leggen? In deze FAQ geven wij jou het antwoord op die vraag en krijg je handige tips waarmee jij hét perfecte vloerkleed voor bij jouw hoekbank kan uitzoeken.

Vloerkleed hoekbank

Welk formaat vloerkleed past bij mijn bank?

Bij het uitzoeken van een vloerkleed heb je al gefilterd op kleur, patroon en vorm. Nu rest alleen nog één van de belangrijkste vragen: ‘hoe groot moet een vloerkleed zijn?’. Lees ook zeker de FAQ over het beste vloerkleed formaat bij een rechte bank. In deze FAQ gaan we er kort op in.

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of je het vloerkleed voor de bank wilt neerleggen of dat de bank deels op het vloerkleed komt te staan.

Tip #1: Wil je dat jouw woonkamer een samenhangend geheel wordt? Kies er dan voor om het vloerkleed ongeveer 10-15cm onder de bank te schuiven. Zo zorg je ervoor dat de bank, salontafel en eventueel een fauteuil met elkaar in verbinding staan.

Vloerkleed hoekbank

Welke afmeting past het beste bij een hoekbank?

Nu zijn we beland bij de kern van de vraag! Welke afmeting kan het beste onder jouw hoekbank? Hierbij wel het advies om de hoekbank op het vloerkleed te plaatsen. Zoals we eerder als tip hebben meegegeven, zorgt een woonkamer vloerkleed onder de bank ervoor dat de meubels met elkaar zijn verbonden. De hoogte van de bankpoten is een beslissende factor voor hoe ver het vloerkleed onder de bank moet komen te liggen.

Tip #2: Heb je een hoekbank met lage of geen bankpoten, kan het vloerkleed tussen 5-20cm onder de bank worden geschoven. Bij een hoekbank met hogere poten adviseren we om het vloerkleed tussen 20-30cm onder de bank te plaatsen.

Nu we weten dat bij een hoekbank het vloerkleed beter iets onder de bank kan komen te liggen, is het nu belangrijk om te kijken naar een maat vloerkleed bij jouw hoekbank. Hierbij kan je kijken naar de afmeting vanaf de binnenzijde van de hoek van de bank tot de leuning. Het mooiste is namelijk als het vloerkleed wat uitsteekt aan de kant waar je naartoe kijkt vanaf de hoek.

Tip #3: Hoever het vloerkleed uitsteekt, is afhankelijk van de grootte en de vorm van de kamer. Heb je een relatief kleine woonkamer? Dan is het niet verstandig om een vloerkleed te nemen dat veel uitsteekt aan de zijkant van de hoekbank.

Een rond vloerkleed onder een hoekbank

Wil jij je inrichting net even een andere twist geven en weet je nog niet zo goed hoe je dit het beste kan doen? Dan hebben wij dé gouden tip voor jou. Een rond vloerkleed geeft een onverwachts leuke twist aan jouw interieur. De meeste huizen komen vaak met rechte muren en meubels met elkaar overeen. Om deze rechte lijnen nu eens goed te doorbreken, kan je een rond vloerkleed neerleggen. Bijkomende voordelen zijn dat het de ruimte speels en groot laat ogen. Zo wordt jouw kleine huisje jouw paleis waar je met veel trots doorheen paradeert.

Tip #4: Kies je voor een rond vloerkleed bij jouw hoekbank? Zorg er dan voor dat de rondingen van het vloerkleed een stukje onder de bank doorlopen. Plaats het vloerkleed daarnaast ook aan de kant van de hoek.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op Akkoord te klikken of gebruik te maken van onze website ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer over cookies »