05-05-2021 · 2 min. leestijd

Welk vloekleed is geschikt voor de badkamer?

Steeds vaker zie je ‘binnenkijkers’ met mooie vloerkleden in de badkamer. Lange tijd hielden we vast aan de traditionele badmat, maar dat is vanaf nu verleden tijd! Ga voor een vloerkleed in de badkamer. Een groot kleurrijk, bedrukt vloerkleed kan een ruimte in een handomdraai veranderen. Het geeft een gevoel van ruimte en stijl.

Je badkamer is misschien niet de eerste ruimte in huis waar je aan denkt om een vloerkleed neer te leggen. Toch kan je jouw badkamer een make-over geven met een vloerkleed. Een vloerkleed in de badkamer is niet alleen stijlvol, het staat ook net wat lekkerder dan op de koude tegels. Uiteraard zijn er al heel veel soorten badmatten te kopen, maar een vloerkleed kan een betere investering zijn.

Vroeger kozen veel mensen voor een badmat, maar dat is niet meer nodig. Badmatten zijn vaak effen, saai of klein. Tegenwoordig kan je een vloerkleed neerleggen in je badkamer. Hieronder 3 tips voor het uitkiezen van hét vloerkleed geschikt voor jouw badkamer.

1. Materiaal vloerkleed geschikt voor de badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte, je moet dus wel goed opletten wat voor vloerkleed je neerlegt. Vochtige ruimtes en natuurlijke materialen gaan niet altijd samen. Gelukkig hebben we genoeg vloerkleden die wel tegen water kunnen. Wij adviseren je om te gaan voor een vloerkleed gemaakt van polypropyleen. Polypropyleen vloerkleden blijven mooi als ze nat worden.

2. Gladde badkamervloer, gebruik anti-slip

Heb je een gladde tegelvloer in de badkamer? Vergeet geen antislip-vloerkleed aan te schaffen. Je wil natuurlijk geen glijpartijen in je badkamer. Een anti-slip vloerkleed zorgt ervoor dat jouw vloerkleed blijft liggen waar hij moet liggen en is vooral bij kinderen een aanrader.

3. Ruimte badkamer

Afhankelijk van je ruimte hebben wij een breed aanbod vormen en maten vloerkleden geschikt voor de badkamer. Is je badkamer lang en smal? Ga dan voor een loper in de badkamer. Ze zijn vaak minder duur dan vloerkleden en geven vaak een maximaal chique effect.

Heb je een vierkante badkamer?  Breek deze met het gebruik van ronde vormen. Ga voor een rond badkamer vloerkleed met een gaaf patroon en je hebt een hele nieuwe badkamer ervaring.

Heb je een ander formaat vloer? Dan is rug layering misschien iets voor jou! Leg verschillende kleine vloerkleden bij elkaar en over elkaar heen. Ga hierbij wel voor vloerkleden in dezelfde sfeer bijvoorbeeld kelim of juist modern om stijlvol te blijven.

Heb je jouw badkamer een make-over gegeven? Laat het ons zien!

badkamer vloerkleed wasbaar
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!