10-04-2018 · 2 min. leestijd

Inspiratie voor een vloerkleed voor in de gang!

Er ligt een kleed in de gang! Ja-ja een kleed in de gang! We bedoelen geen deurmat maar een vloerkleed voor in de gang! Een vloerkleed voor in de gang laat zich namelijk niet als een voetveeg behandelen! Lees mee in deze blog en ontdek waarom een tapijtje in de hal gegarandeerd voor een feestnummer zorgt.

Gastvrijheid op jouw vloerkleed in de gang

Wanneer je veel mensen over de vloer krijgt, is het wel zo leuk wanneer zij binnentreden op een kleed dat wel tegen wat voetstappen bestand is. Zo laten vloerkleden gemaakt van sisal bijvoorbeeld zéér gemakkelijk over zich heen lopen. Waarschijnlijk als gevolg van de zeer gastvrije en (plant-)aardige vezels waaruit de vloerkleden vervoegd worden. Naast de sterkte van het materiaal, stralen sisal vloerkleden een bepaalde rust uit. Ideaal wanneer je herrieschoppers buitenhuis wilt houden.

Ook jute vloerkleden zijn graag geziene gasten in de gang of hal. Ze vertonen veel overeenkomsten met sisal vloerkleden, zoals de sterkte en rustieke uitstraling. Maar jute vloerkleden hebben nog een iets scherper randje waardoor ze een tikkeltje ruiger ogen. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in verrassende, ronde vormen. Zo staat jouw visite gelijk in het middelpunt van de belangstelling wanneer ze jouw huis betreden.

hal vloerkleed blend hoogpolig vloerkleed hal imagine

Een gangbaar vloerkleed in de gang

Komen de meeste mensen bij jou langs voor een vluchtig bezoekje? Ontvang ze dan met een luchtig doekje! Vloerkleden van katoen ogen lekker licht, maar zijn heus wel tegen een stootje bestand. Daarnaast zijn deze kleden gemakkelijk in de wasmachine te gooien, wanneer iemand met een stel modderpoten jouw domicilie heeft betreden. Een tip: leg wel een antislip vloerkleed onder het katoenen kleed, zodat de boel op zijn plek blijft liggen en mensen niet uitglijden tijdens hun entree.

Materialen zoals wol, viscose, chenille en hoogpolige vloerkleden zijn minder geschikt voor de hal of gang. Ze zijn vatbaarder voor vuildeeltjes en kunnen gaan indeuken wanneer er (te) veel overheen gelopen wordt. Ook loop je het gevaar dat men niet meer uit de gang is weg te slaan, omdat de één zich loopt te vergapen boven het chenille vloerkleed en dan ander over het wollen tapijtje heen rolt.

Wanneer je denkt aan vloerkleden voor in de gang, denk je al gauw aan langgerekte, smalle exemplaren. Deze vullen mooi de ruimte en laten de gang langer ogen. Voor normale vloerkleden zijn er bepaalde richtlijnen wanneer het gaat om de afstand tussen vloerkleed en muur, maar de regels voor tapijten in de gang is het allemaal wat vrijblijvender. Als het maar niet lijkt alsof het vloerkleed te groot is (….of de gang te smal).

Creëer stijl met een vloerkleed in de gang

Voor vloerkleden in de gang hebben we maten uiteenlopend van 70cm in de breedte en tot brede joekels met een spanwijdte van 1 tot aan zelfs 2 meter. Afhankelijk van de maten van jouw gang, kun je een passend vloerkleed kiezen.

Al met al is een vloerkleed voor in de gang of hal een decoratieve manier om de inrichting aldaar iets meer body te geven, zonder dat het ruimte volgepropt lijkt. Het geeft instant een huiselijk gevoel en roept verwachtingen op voor de rest van het huis.

Kortom; een mooi tapijtje in de gang is een perfect excuus om de deur én het vloerkleed plat te komen lopen.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!