27-09-2019 · 2 min. leestijd

Praktisch en stijlvol: lopers

De kans is groot dat jij een vloerkleed in huis hebt liggen. Een vloerkleed is bijna onmisbaar geworden in een interieur. Logisch, want het maakt je huis zo veel huiselijker! Maar, heb je ook een loper in jouw woning? Deze kans is aanzienlijk minder groot. Het klinkt dan ook in vele oren erg ouderwets. Een loper is een langwerpig vloerkleed dat dus perfect in lange, smalle ruimtes gebruikt kan worden. Wist je dat een zo'n langwerpig vloerkleed helemaal terug is van weggeweest?! Lees hieronder meer over deze ‘nieuwe’ trend.

Loper voor in de keuken

Klinkt heel leuk, zo’n loper. Maar, waar kun je zo’n vloerkleed eigenlijk het best neerleggen? Een veel gebruikte locatie voor zo'n langwerpig vloerkleed is de keuken. Dit is zelfs zo populair dat er speciale keukenlopers worden aangeboden. Daarnaast kun je eigenlijk elk vloerkleed in de keuken leggen. Hierbij is het natuurlijk wel belangrijk om te bedenken dat de vloer in de keuken nog al eens vies wordt. Ga dus bij jezelf na: wat is handig? Voor een loper in de keuken wordt over het algemeen een platgeweven variant aangeraden, omdat dit heel onderhoudsvriendelijk is. Daarnaast is het ook verstandig om te letten op het materiaal voor je loper. Een katoenen versie is een stuk gevoeliger dan een variant gemaakt van bijvoorbeeld polypropyleen. Dit is een synthetisch materiaal dat het best is te vergelijken met plastic en is dus heel makkelijk schoon te maken, ook met water. Je kan dus lekker knoeien zonder dat je mooie vloer verpest wordt. echte keukenlopers zijn in het algemeen standaard platgeweven en gemaakt van plastic. Maar, je kunt natuurlijk ook een vierkant vloerkleed in de keuken leggen.

keukenloper bruin hoogpolige loper

Vloerkleed voor in de gang

Wil je toch liever een vloerkleed loper op een andere locatie dan in de keuken? Dan is een hal of gang logischerwijs ook een ideale plek. Een gang is vaak lang en smal, net als een loper! In je gang kan je echter beter voor een andere variant kiezen dan bijvoorbeeld in de keuken. In de gang wordt over het algemeen niet heel veel heen en weer gelopen. Een vloerkleed is op die locatie daarom vaak uit styling oogpunt. Om wat extra warmte te creëren op de plek waar je mensen verwelkomt in je huis is het een goed idee om te kiezen voor een hoogpolige variant. Deze is heerlijk zacht aan de voeten en straalt door de structuur dus veel warmte uit. een hoogpolig vloerkleed loper is in veel verschillende kleuren en patronen te krijgen. Ga je voor gewaagd blauw met een grafisch patroon, of ga je voor een natuurlijke, effen kleur? Aan jou de keuze! Is de gang bij jou een plek waar juist wel veel gelopen wordt? Dan is een platgeweven vloerkleed van polypropyleen wellicht toch de beste keuze! Ook deze kleden bestaan met mooie patroons of grafische figuren in bijvoorbeeld vintage of Scandinavische stijl. Zoek je toch een ‘normaal’ vloerkleed? Kijk dan eens bij onze ronde vloerkleden!

Geen plek voor een vloerkleed in de gang?

Heb je geen gang, maar een grote hal of woonkeuken? Dan is een rond vloerkleed ook prachtig! Hierin zijn ook modellen te vinden die, net zoals keukenlopers, gemaakt zijn van plastic. Deze zijn tevens buiten te gebruiken. Al met al zijn er veel verschillende opties betreft een keuken tapijt. Twijfel je? Vraag dan om advies aan onze adviseurs!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!