03-08-2023 · 3 min leestijd

Vloerkleed trend: 3x wollen vloerkleden!

Wollen vloerkleden zijn al tijden populair en voorlopig here to stay! Naast hun decoratieve toevoeging aan het interieur hebben ze ook geweldige functionele eigenschappen. Benieuwd naar de wollen vloerkleed trends van dit moment? Laat je inspireren door onze 3 populairste wollen vloerkleden!

Trend vloerkleden

Waarom de wollen trend vloerkleden

Voordat we de vloerkleed trends induiken, leggen we je graag uit wat een wollen vloerkleed nou zo een geliefd item maakt bij vele interieurliefhebbers. Het valt niet te ontkennen dat een wollen vloerkleed een natuurlijke charme heeft. De veelzijdigheid van het materiaal maakt dat wollen vloerkleden veel verschillende vormen kunnen aannemen. Geknoopt, geweven of gevlochten; iedere productietechniek geeft een ander uiterlijk mee aan het vloerkleed. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en smaak, heb je keuze uit een grof wollen vloerkleed of een fijne textuur. Ook laat wol zich uitstekend verven en zijn vloerkleden verkrijgbaar in verschillende kleuren en vormen.

Vloerkleed trend 1: Wollen berber vloerkleed  

Van origine afkomstig uit Noord-Afrika, hebben wollen berber vloerkleden hun weg gebaand naar interieurs over de hele wereld. Wij snappen heel goed waarom! Deze geweldige sfeermaker past bij verschillende woonstijlen en brengt dankzij zijn hoge pool een warme look en feel met zich mee. In dit landelijke interieur is een berber vloerkleed een echte aanwinst. Het gebruik van hout en andere natuurlijke materialen staat centraal. Samen met bijvoorbeeld een sfeervolle haard voegt een hoogpolig wollen vloerkleed een stukje karakter toe. Veel heeft een landelijk interieur trouwens niet nodig. De rustige basis en de simpele vormgeving van de meubels voeren het woord.

Vloerkleed trend 1: Wollen berber vloerkleed  
Vloerkleed trend 2: Vloerkleed wol geknoopt  

Vloerkleed trend 2: Vloerkleed wol geknoopt  

Ook voor een wol geknoopt vloerkleed moeten we even terug in de tijd. Deze productietechniek bestaat al eeuwen en brengt de meest prachtige vloerkleden voort. Het mooie aan de knooptechniek is dat er een zichtbare bolletjes textuur ontstaat die meteen een extra twist geeft aan een minimalistische inrichting. Dit type vloerkleed is dan ook extra geliefd binnen de Scandinavische en Japandi woonstijl. De kunst in een bescheiden ingerichte ruimte is om dimensie en contrast te creëren . Hoe je dat doet? Het combineren van verschillende materialen zorgt voor een verassende mix van texturen die niet overheersen, maar wel een ruimte naar een hoger niveau tillen.

Vloerkleed trend 3: Hoogpolig wollen vloerkleed

Neem twee van de meest populaire vloerkleedsoorten, voeg ze samen en dan krijg je: een hoogpolig wollen vloerkleed! Ja, dit type vloerkleed is net zo comfortabel als het klinkt. Zacht, knuffelbaar en wollig. Dé ingrediënten voor een fijne zithoek waar je tot ontspanning kunt komen. Vaak hebben deze hoogpolige sfeermakers een melange kleuren, verschillend van subtiel tot heel uitgesproken. Heb je een strak of modern interieur en wil je daar op subtiele wijze kleur aan toevoegen? Dan is een wollen vloerkleed hoogpolig misschien we de aanvulling die je zoekt.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!