30-08-2019 · 3 min. leestijd

Vloerkleed slaapkamer: So Cozy!

Voor velen van ons is de slaapkamer dé plek om te ontspannen. Het is daarbij belangrijk om te bepalen wat je slaapkamer voor jou betekent en hoe je wilt dat deze aanvoelt. Ga je voor een neutrale look met zachte kleuren of ga je voor een romantische sfeer met veel structuren en zachte stoffen? Waarschijnlijk moet je er sowieso niet aan denken om ‘s ochtends, als je nog heerlijk onder de dekens ligt, met je blote voeten op de koude vloer te moeten stappen. Hieronder leggen we je uit welke opties je hebt als het gaat om je nieuwe vloerkleed slaapkamer

Vloerkleed slaapkamer: materialen

Van origine worden er in de slaapkamer veelal hoogpolige vloerkleden onder het bed gelegd. Dit komt omdat een hoogpolige slaapkamer tapijt een hoog knuffelgehalte heeft, iets waar men vaak naar opzoek is als het gaat om sfeer in de slaapkamer. Tegenwoordig zien we naast hoogpolige slaapkamer vloerkleden ook steeds vaker vloerkleden van natuurlijke materialen. Een goed voorbeeld hiervan is het wollen tapijt als slaapkamer vloerkleed. Wol is een materiaal dat van nature veel warmte en knusheid uitstraalt. Vooral in de winter is het wollen slaapkamer vloerkleed populair, omdat het heerlijk warm is aan de voeten. Een tweede voorbeeld is het jute slaapkamer vloerkleed. Jute is dé trend in vloerkleden wereld. Deze vloerkleden worden overal geplaatst, van de woonkamer tot de badkamer en dus ook de slaapkamer. Het natuurlijke materiaal zorgt voor een warme, tropische uitstraling van de ruimte waarin het ligt. Ben je opzoek naar een warme boho look? Dan is een jute vloerkleed in de slaapkamer écht iets voor jou!

slaapkamer vloerkleed grijs

Slaapkamer tapijt: vormen

Niet alleen heb je bij de keuze van een slaapkamer tapijt verschillende opties in materialen, ook zul je moeten kiezen welke vorm slaapkamer vloerkleed je graag wilt. Nog steeds wordt het rechthoekige vloerkleed het meest toegepast in de slaapkamer. Deze wordt vaak op klassieke wijze onder het bed gelegd waardoor deze zowel aan de lange zijden als aan de voorkant te zien is. Het is daarbij dus belangrijk om een vloerkleed te kiezen dat aanzienlijk groter is dan het bed, bijvoorbeeld 230x330 cm. Maar ook zien we steeds vaker ronde vloerkleden terug komen in het styling beeld. Een rond vloerkleed wordt vaak onder een hoek van het bed geplaatst, of bijvoorbeeld voor een langwerpige spiegel. Een rond vloerkleed is in verschillende formaten te gebruiken, omdat deze vaak niet onder het bed verdwijnt, zoals de rechthoekige variant. Ook zien we vaker een klein slaapkamer tapijt voor bijvoorbeeld de kledingkast terug komen, of juist voor bij het voeteneind. Heb je een grote ruimte? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om verschillende vormen vloerkleden in de slaapkamer toe te passen. 

vloerkleed slaapkamer zacht

Een vloerkleed slaapkamer droom!

Je hebt eindelijk jouw vloerkleed slaapkamer binnen gekregen maar wat nu? Je hebt geen idee hoe je het leuk en cosy kunt stylen. Niet getreurd! Met deze simpele aanpassingen is jouw kamer omgetoverd zoals in je dromen! Leg het vloerkleed neer op de gewenste plek bijvoorbeeld half onder je bed, zo voorkom je koude voeten wanneer je opstaat en het staat leuk. Vervolgens kies je een kleur uit het vloerkleed of een kleur die er goed bij staat. Kleed je kamer aan met leuke accessoires in die kleur, gooi wat leuke sierkussens op je bed, een mooie plaid, wat sfeerkaarsen, een mooie plant als het past en je bent klaar! Een hele nieuwe slaapkamer door middel van wat kleine aanpassingen en natuurlijk een nieuwe slaapkamer vloerkleed! 

Wat voor vloerkleed slaapkamer je ook kiest, je bent elke dag weer verzekerd van warmte voeten! 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!