16-07-2019 · 3 min. leestijd

Trend alert: koeienhuid vloerkleed

Wil je je interieur nog een extra touch geven? Een koeienhuid vloerkleed zorgt voor extra structuur en karakter in jouw woning! In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten voor dat jij een koeienhuid kleed in huis haalt. Lees snel verder!

Koeienhuid vloerkleed

Een grote trend op interieurgebied is het gebruik van natuurlijke materialen. Hierbij zien we vooral veel gebruik van bijvoorbeeld hout, marmer en jute. Dit zijn veelal materialen die een ruimte warmer en stoerder maken. Wil je je interieur nog een extra touch geven? Een andere veel geziene trend op dit gebied is het gebruik van dierenhuiden en dan vooral een koeienhuid kleed. Een koeienhuid vloerkleed zorgt voor extra structuur en karakter in jouw woning!

Een echte of imitatie koeienhuid kleed?

De eerste afweging die vaak wordt gemaakt bij de keuze voor een koeienhuid kleed is: ga je voor een echte variant of voor imitatie? Een Volero koeienhuid vloerkleed heeft een goed leven gehad en wordt niet voor de vacht gedood. Zo’n koeienhuid vloerkleed is gemaakt van 100% leer en komt uit Zuid-Amerika. Toch is het logisch dat sommigen liever een namaak koeienhuid kleed in huis willen. In dat geval bestaan er ook prachtige imitatie koeienhuiden met een mooie suède look maar welke gemaakt zijn van polyester waardoor deze slijtvast en toch lekker zacht zijn. Het voordeel van een imitatie koeienhuid vloerkleed is dat deze een stuk gemakkelijker in onderhoud is. Wil je geen koeienhuid kleed maar liever een ander zacht vloerkleed? Kijk dan eens bij de hoogpolige vloerkleden. 

koeienhuid bruin koeienhuid zwart

Koeienhuid kleed: styling

Eén ding is zeker: met een koeienhuid vloerkleed maak je een echt statement in je interieur! Dat klinkt leuk, maar hoe stijl je dan zo iets? Het fijne van een koeienhuid vloerkleed is dat deze in heel veel soorten interieur gebruikt kan worden. In eerste instantie zal je wellicht zo’n kleed in een landelijke omgeving zien. Dit is natuurlijk ook prachtig, maar er is nog veel meer mogelijk! Steeds vaker zien we natuurlijke materialen terugkomen in industriële ruimtes. Omdat een industrieel interieur vaak wat kil is door het gebruik van sobere kleuren en gladde materialen kan een koeienhuid kleed juist net dat beetje warmte en sfeer in huis brengen. Hierbij is het aan te raden om voor een lichte variant te gaan. Hetzelfde geldt eigenlijk voor een Scandinavisch interieur. Daarin zien we juist vaak een combinatie van natuurlijke materialen zoals hout, jute en dus koeienhuiden. Omdat een Scandinavisch interieur vaak als doel heeft om een ruimte zo licht mogelijk te maken, is het ook hierbij logisch om voor een lichte variant te gaan. Tenzij je een lichte ruimte natuurlijk in evenwicht wilt brengen. Bij een modern wit interieur à la Jan de Bouvrie kan een fel gekleurde Rozenkelim of een donker koeienhuid vloerkleed juist prachtig staan.

Koeienhuid vloerkleed schoonmaken

Het is natuurlijk heel vervelend, maar het kan gebeuren: een vies geworden koeienhuid vloerkleed. Maar, geen stress! Een imitatie koeienhuid kun je gemakkelijk schoonmaken met tapijtreiniger en de stofzuiger. In het geval van een echte koeienhuid vloerkleed: je kunt deze ook goed schoonmaken, mits je dit met beleid aanpakt. Pas op met stofzuigen, dit kan maar doe dit wel op minimale zuigkracht, dit is vaak al voldoende. Ook kun je een leren vloerkleed schoonmaken met water, maar let op dat je niet gaat schrobben. Door het koeienhuid kleed zacht te behandelen voorkom je uitval van de haren. Je kunt het best een oplossing van water met groene zeep gebruiken. Groene zeep is een zacht schoonmaakmiddel dat de poreuze haren niet zal aantasten. Vergeet na deze behandeling niet nogmaals het koeienhuid vloerkleed met schoon water af te nemen.

Is een koeienhuid vloerkleed toch niks voor jou? Neem dan eens een kijkje bij de Vintage vloerkleden.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!