09-09-2019 · 3. min leestijd

Oktober Woonmaand vloerkleden

Oktober Woonmaand komt er weer aan! Volgens vele dé maand om je huis onder handen te nemen en klaar te maken voor de donkere winterdagen. In de Oktober Woonmaand zijn er veel woonevents en beurzen en word je aan de hand meegenomen langs de trends van het komende najaar. Wij nemen je graag mee naar de wondere wereld van Oktober Woonmaand vloerkleden. Vloerkleden zijn onze passie, overigens niet alleen onze passie, ook de passie van vele interieurstilisten. Ze hebben de kracht een woonkamer of slaapkamer een volledige nieuwe stijl te geven.

Trends najaar 2019

In het kader van de oktober woonmaand delen we graag een aantal vloerkleden trends met je. Veel stylisten adviseren je te wisselen tussen ‘zomervloerkleden’ en ‘wintervloerkleden’. Gebruik bijvoorbeeld een jute of laagpolig vloerkleed in de zomer en een wollen vloerkleed in de winter. Een vloerkleed krijgt steeds meer de functie van woonaccessoire die gewisseld mag worden per seizoen. Aankomend seizoen zijn er weer verschillende trens te zien. Hieronder worden ze kort opgesomd.

Trend 1: Hoogpolige vloerkleden

Een waar genoegen voor je voeten! Er bestaan laagpolige en hoogpolige vloerkleden. Zijn de poollen hoger dan 1cm dan noemen we een vloerkleed hoogpolig. Deze vloerkleden hebben een hoog zachtheid gehalte en kriebelen lekker tussen de tenen. Vooral de kleuren groen en oker geel zijn grote hits dit najaar. Effe vloerkleden zullen altijd een veilige keuze zijn, maar dit jaar zijn vooral tweekleurige vloerkleden met een lijn/patroon trendy zijn, zoals de GRAND Lines vloerkleden.

wollen-vloerkleden koeienhuiden

Trend 2: 100% Wollen vloerkleden 

100% wol, zachter kan je het niet vinden. Dat verklaart ook de populariteit van 100% wollen vloerkleden. Vooral platgeweven vloerkleden in de kleuren geel en groen zullen veel te zien zijn dit najaar. Grote populariteit wint de WISE collectie. Deze vloerkleden zijn platgeweven en gemaakt van 100% wol. De lage prijs, hoge kwaliteit en trendy kleuren maken deze Oktober Woonmaand vloerkleden zo populair.

Trend 3: vloerkleed Layering 

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een jute + koeienhuid vloerkleed of een wollen + koeienhuid vloerkleed. Deze layering trend wint steeds meer fans en zien we steeds vaker terug in woonmagazines. Van belang is wel dat het onderste vloerkleed een grote maat heeft. Hoe groter het onderste vloerkleed hoe beter het contrast met het bovenste vloerkleed wordt en hoe gaver het eindresultaat is. Vooral koeienhuid kleden zijn uitermate geschikt voor layering.

Op de hoogt blijven van de laatste vloerkleden trends en de woontrends van 2020. Volg ons op Facebook of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!