13-06-2019 · 2 min. leestijd

Louis de Poortere vloerkleden

In vloerkleden wereld zijn er een aantal gevestigde namen waar menig vloerkleden liefhebber warm voor loopt. Eén van die merken is Louis de Poortere, een Belgisch merk dat al sinds 1929 bestaat en sindsdien wereldwijd succesvol is met onder andere traditionele Oosterse tapijten. Met deze snel groeiende trend op interieurgebied geeft Louis de Poortere zijn eigen draai aan deze ‘moderne’ authentieke vloerkleden. In de collecties van vandaag vind je dan ook een geweldige mix van Oriëntaalse, Oosterse en Westerse invloeden.

Louis de Poortere vloerkleden: Luxe & elegantie in één

Met een vloerkleed van Louis de Poortere ben je verzekerd van een uniek item van hoogwaardige kwaliteit en met een luxueuze uitstraling. De collectie van dit prachtige merk is uitermate geschikt voor de moderne, elegante designliefhebber. Alle Louis de Poortere vloerkleden zijn gemaakt van hoogwaardig vloerkleed materiaal zoals katoen en chenille. Of je nu kiest voor een modern vloerkleed of een vintage design: je bent ervan verzekerd dat je vloerkleed lange tijd meegaat. De vloerkleden zijn niet alleen makkelijk in onderhoud, maar stralen door het gebruikte materiaal en stevige kwaliteit ook veel luxe uit. In de ontwerpen van de Belgische designer zijn diepe betekenissen verwerkt en de patronen weloverwogen. Een zegen voor je voeten om eroverheen te mogen lopen.

vloerkleed louis de poortere

Verschillende designs Louis de Poortere

Hoewel de collectie van Louis de Poortere vooral bestaat uit authentieke Oosterse kleden bevat deze toch ook een aantal vintage kleden met een moderne twist, zoals de Atlantic kleden. Deze heeft een bijzonder ontwerp van golven in geschilderde vorm, waardoor je ruimte een artistiek en stijlvol uiterlijk krijgt. Of de bekende Mad Men collectie welke is geïnspireerd door pijn en wanorde, de kloven en grote veranderingen, zoals gelijke rechten voor iedereen. Deze vloerkleden spreken voor zich met de innemende kleuren en bijzondere patronen die nooit zullen vervelen (zie hieronder).

Toch doet Louis de Poortere vooral waar zij bekend mee zijn geworden: Oosterse tapijten. Zoals de met prijzen bekroonde ‘Vintage Collection’, de authentieke The Fading World collectie en de Kelim kleden zijn ook nog steeds razend populair onder het grote publiek. Deze vloerkleden zijn te herkennen aan de prachtige medaillons, vintage touch of patchwork design. De Antiquerian collectie en The Fading Generation vallen daarentegen weer op door de mix van prachtig oosters design gecombineerd met opvallende moderne kleuren.

Decennia lange kennis en passie: Louis de Poortere

Een combinatie van schoonheid en kwaliteit is iets waar de Vlaamse textielindustrie al sinds de Middeleeuwen bekend om staat. Met name de textielverwerkers van de familie De Poortere werden gezien als echte pioniers op dit gebied. Zo ook Louis, die onder zijn eigen naam ‘Louis de Poortere’ in 1929 zijn eigen merk lanceerde. Leunend op de eeuwenoude tradities van zijn familieleden, keek Louis juist graag naar voren en wou hij naast innoverende weeftechnieken, ook nieuwe werelden ontdekken. En zo ontwikkelde Louis de Poortere tijdens zijn vele reizen een unieke en voor hem kenmerkende stijl waarbij wereldse invloeden gecombineerd worden met onverwoestbare kwaliteit. De vloerkleden van Louis de Poortere worden namelijk met grote passie en bekwaamheid handgeweven.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!