26-06-2023 · 3 min leestijd

Hotel chique slaapkamer creëren? Zo doe je dat!

1. Investeer in (slaap)comfort

De basis van een slaapkamer is natuurlijk het bed. Het creëren van een hotel chique slaapkamer begint dan ook bij het investeren in comfort. Een comfortabel bed en fijne kussens zijn essentieel voor een goede nachtrust. Ook de kwaliteit van het beddengoed kan een enorm verschil maken in hoe je slaapkamer aanvoelt. Ga voor materialen van kwaliteit, zoals katoen of zijde. Het oog wil natuurlijk ook wat. Til het luxe hotelkamer gevoel naar een hoger niveau door het bed strak op te maken en te decoreren met een sprei of plaid en sierkussens.

Luxe slaapkamer

2. Kies voor een zacht vloerkleed  

Om de luxe uitstraling in jouw slaapkamer compleet te maken, voeg je een hotel chique vloerkleed toe. Een vloerkleed voegt niet alleen een vleugje stijl toe aan je kamer, maar zorgt ook voor extra comfort. Stel je voor dat je 's ochtends uit bed stapt op een zacht en warm vloerkleed. Dat is pas echt luxe! Kies voor luxe materialen die ook plezierig zijn voor de voeten, zoals een velours of velvet vloerkleed.  

3. Voeg luxe details toe

Wat maakt een hotelkamer echt luxe? Het zit hem in de details. Een zithoek kan bijvoorbeeld meteen een luxe touch toevoegen aan je slaapkamer. Het hoeft niet groot te zijn; een comfortabele stoel, een tafeltje en een klein vloerkleed zijn voldoende. Dit kan een plek zijn waar je kunt ontspannen met een boek of een kopje thee voor het slapengaan. Kleed de kamer verder aan met kaarsen en geurdiffusers om een ontspannende sfeer te creëren en het gevoel van luxe aan te wakkeren.  

Hotel chique slaapkamer

4. Creëer diepte  

 

Door diepte te creëren in de slaapkamer, geef je deze een luxe en mysterieuze uitstraling. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de muren te voorzien van donker(e) verf of behang of een donker slaapkamer vloerkleed te nemen. Wil je de muren liever neutraal houden? Speel dan met het licht. Investeer in dimbare verlichting of verduisterede gordijnen om het licht naar wens (en stemming) te kunnen aanpassen. Of je nu een boek leest, je klaarmaakt voor de nacht of een romantische avond tegemoet gaat.

Jouw eigen hotel chique slaapkamer creëren kost misschien wat tijd en investering, maar is het dubbel en dwars waard. Want, wie wil er nou niet elke dag wakker worden in een luxe hotelkamer? Dus ga aan de slag en creëer je eigen vijfsterrenhotelervaring thuis!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!