01-07-2020 · 3. min leestijd

Buitenkleed geel of blauw? Waar ga jij voor?

De kleur geel is een primaire kleur samen met de kleuren blauw en rood. Als we de gele kleur mengen met bijvoorbeeld blauw krijgen wij groen. Daarom is net als de kleuren blauw en rood, geel de basis voor een gekleurd buitenkleed. Welke kleur buitenkleed is jouw favoriet? 

Buitenkleed geel voor het zomer gevoel!

In buitenkleden neemt de kleur geel de eigenschappen over van zijn primaire kleur. Dit betekent dat een buitenkleed geel jouw aandacht trekt en tegelijkertijd energie geeft. De kleur geel heeft namelijk de eigenschappen van opvallend. Denk maar eens aan de zon. Als de zon schijnt, merken wij dit gelijk doordat de zonnestralen opvallend zijn, maar tegelijkertijd geeft het ons ook energie. We gaan met ze alle meer naar buiten en doen meer buitenactiviteiten. Een buitenkleed geel is daarnaast opfleurend en straalt positiviteit uit.

Andere kleuren buitenkleden

Een buitenkleed geel is niet het enige buitenkleed met een primaire kleur. Zo heb je ook rood en blauw. Blauw is voor vele mensen een lievelingskleur. De eigenschappen van blauw zijn stabiliteit, vertrouwen, vrolijk en koel. In een buitenkleed blauw merk je dat ze in de omgeving zorgt voor kalmte. De mensen met een vloerkleed blauw ervaren thuis de positieve eigenschappen als ze thuiskomen. Het geeft bij het thuiskomen een vertrouwd gevoel, waar je lekker kunt ontspannen. Blauw gaat overigens ook goed samen met wit, waardoor je een zachter uiterlijk krijgt. Een blauw buitenkleed met wit oogt in de omgeving zachter en neutraler.

Buitenkleed

Een andere primaire kleur is rood. Rood de kleur van de liefde, de kleur waar jij verliefd op wordt?  Het zou zomaar kunnen. Rood staat namelijk voor passie, energie en heeft vaak een actievere houding. In een buitenkleed rood merk je dit doordat het de omgeving levendig maakt en het kan dominant overkomen. Mensen met een buitenkleed rood hebben vaak ‘durf’ in hun karakter zitten en houden van uniek.

Buitenkleed groen voor een natuurlijke sfeer

In de buitenomgeving denken wij al snel aan de natuur. Een kleur die symbool staat voor de natuur is de kleur groen. Net genoemd komt groen van het mengen met de primaire kleuren blauw en geel. De kleur groen geeft meubels een natuurlijk karakter. Hoe merken wij dit in buitenkleden?  Een buitenkleed groen kent een rustgevende uitstraling, waardoor je in de tuin of op het balkon lekker kunt relaxen en de natuur kunt opzoeken. Zeker in de zomermaanden als de natuur volop in ontwikkeling is, sluit een buitenkleed groen hier goed op aan. Het zorgt niet alleen voor rust, maar het maakt de tuin ook veel aangenamer.

Buitenkleed grijs voor de neutrale belevenis

Een kleur die minder opvalt, maar toch mooi in jouw interieur staat is de kleur grijs. Grijs komt van de kleuren zwart en wit of door de primaire kleuren geel, blauw en rood. Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur qua kleur, maar de kleur grijs heeft een neutrale kleur, wat voor iedereen wel toegankelijk is. Een buitenkleed grijs zorgt niet alleen voor een mooier interieur, het zorgt ook voor een betere verbinding tussen jouw buitenmeubels. De eigenschappen die een buitenkleed grijs overneemt, komt van de kleur zelf. Dit betekent dat een buitenkleed grijs tijdloos, luxueus en strak oogt. Door de neutrale houding is combineren met andere kleuren ook mogelijk.

Buitenkleed grijs

Zwart als buitenkleed?

Een buitenkleed met een dominantere houding is zwart. Buitenkleed zwart staat bekend om zijn wat stoerdere kleur. Voor veel mensen is zwart hun voorkeurskleur, omdat ze toe zijn aan een wat krachtigere uitstraling of voor stijl gaan. Alleen zwart kan ook te dominant zijn voor een aantal mensen. Vaak zien wij dat mensen dan toch de keuze maken om een buitenkleed grijs of buitenkleed zwart wit te nemen. Wit is de tegenhanger van zwart, wat juist sub-dominant is met een zachtere eigenschap. Een zwart wit buitenkleed heeft een wat diepere betekenis, omdat de kleurencombinatie kan leiden tot mooie tekens en symbolen, die verwerkt zijn in een buitenkleed.

Super veel mogelijk qua kleuren! Of je nou een buitenkleed groen, grijs, geel, rood, zwart, blauw of zwart-wit neemt, een buitenkleed kan jouw buiteninterieur opfleuren en tegelijkertijd voorzien van dat beetje extra wat het nodig heeft! De buitenkleden zijn er nu ook voor op het balkon, de tuin, als picknickkleed en voor op het terras.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!