08-02-2024 · 2 min leestijd

Dé buitenkleden trends van 2024! Jouw gids naar een stijlvol buitenleven

Stap met ons mee de buitenwereld in, want in 2024 kunnen we weer toffe trends verwachten voor jouw buitenruimte. Of je nu de trotse eigenaar bent van een weelderige tuin, een gezellig terras of een knus balkon, één ding staat vast: een passend buitenkleed kan nét dat verschil maken! Wij lichten de buitenkleden trends voor dit jaar graag voor je uit.

tuintrend-jute-buitenkleed

Tuintrend #1: Natuurlijk chic

Stel je voor: je eigen stukje bos in de achtertuin, op het balkon of dakterras! Met warme houttinten en aardse kleuren tover je die ruimte om tot een rustige oase. Het draait allemaal om de echte natuurlijke vibe, waar je heerlijk kunt relaxen en de stress van alledag vergeet. Denk eens aan het toevoegen van houten meubels, zoals een robuuste tafel of een gezellige lounge set, die perfect passen bij de omgeving. Daarnaast kun je met aardse kleuren zoals taupe, beige en groen accenten aanbrengen in kussens, plaids of accessoires. Ook het gebruik van natuurlijke materialen zoals riet, bamboe en steen kan een mooie toevoeging zijn aan je buitenruimte. Een jute buitenkleed in een natuurlijke teint kan hierbij de finishing touch zijn.

trend-buitenkleed-vintage

Tuintrend #2: Pastel paradise

In 2024 brengen zachte pastelkleuren een vleugje rust en verfijning in jouw buitenruimte. Denk aan lichtblauw, crème, lichtroze en andere subtiele tinten die een kalme en ontspannen sfeer creëren. Deze kleuren zijn perfect om een vleugje zachtheid toe te voegen aan je buitenruimte! Een lichtblauw vloerkleed met een vintage buitenkleed maakt jouw buitenruimte helemaal af! Leg het neer op je terras om een vleugje pastel naar buiten te brengen. Het kleed voegt niet alleen wat kleur toe, maar tilt ook gelijk de sfeer in je buitenruimte naar een hoger niveau!

tuintrend-beige-buitenkleed

Tuintrend #3: Natuurlijke sereniteit

Laat beige je buitenruimte omtoveren tot een oase van rust en elegantie. Deze tijdloze kleur is niet alleen eenvoudig te combineren met andere tinten, maar biedt ook eindeloze mogelijkheden om je tuin of terras te stylen. Begin met een beige buitenkleed als jouw canvas voor creativiteit. Leg het op een houten terras voor een natuurlijke uitstraling, of plaats het op een stenen ondergrond voor een klassiek contrast. Om de rustgevende sfeer te behouden, voeg je accentkleuren toe die mooi samengaan met beige. Denk aan zachte pastelkleuren zoals lila, zachtroze of mintgroen voor kussens en stoelen. Deze subtiele kleuraccenten zorgen voor een harmonieus geheel.

Al geïnspireerd geraakt voor het buitenseizoen? Met deze tuintrends til je jouw buitenruimte naar een hoger niveau!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!