25-04-2024 · 3 min leestijd

Binnenkijken bij: Stylelon

In deze binnenkijker mochten wij een kijkje nemen in het vrolijke interieur van Lonneke! Een echte creatieveling die elke dag bezig is met kleur. Wij hebben onze brandende vragen aan haar voorgelegd en daar gaf zij met veel enthousiasme antwoord op! Lees je mee?

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Lonneke, ik ben 44 jaar oud en woon in Bergen op Zoom. Ik ben van nature enorm creatief! Als kind zei ik al dat ik graag les wilde geven in tekenen en schilderen, omdat ik zelf altijd bezig was met allerlei kleuren. Uiteindelijk toch bij mezelf gedacht dat dit het niet wordt voor mij. Ik ben uiteindelijk wél het onderwijs in gegaan, maar dan om Aardrijkskunde te geven. Dit heb ik een tijdje gedaan, en na verloop van tijd ben ik het speciaal onderwijs in gerold en daar werk ik nu vier dagen in de week als intern begeleider. Het is een uitdagende, maar prachtige baan.

Wanneer ben je begonnen met het delen van jouw interieur op Instagram en hoe ben je hierop gekomen?

Zes jaar geleden begon mijn creatieve kant weer te kriebelen en besloot ik het roer om te gooien. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en dacht: "Ik zie wel waar het schip strandt." Zo ontstond ook mijn Instagramaccount Stylelon, dat de afgelopen twee jaar echt populair is geworden. Ik keek naar andere interieuraccounts en dacht bij mezelf: "Dit kan ik ook!" Ik haal enorm veel energie uit het maken en delen van mooie foto's van mijn interieur en heb ook fijn contact met andere mensen die hun interieur delen via Instagram. Hierdoor krijg ik ook regelmatig leuke opdrachten binnen van bedrijven.

Gelukkig heb ik een partner die het niet erg vindt dat het interieur vaak verandert en alles prima vindt!

Pastel vloerkleed in pastel interieur

We zien veel pastelkleuren terug in je interieur, ben je hier altijd al van geweest?

Nee, zeker niet! Ik woon pas vier maanden in mijn nieuwe huis, dat inderdaad helemaal gedecoreerd is met zachte pastelkleuren. In mijn vorige huis waren de kleuren wat donkerder en overheerste het terracotta. Toen we gingen verhuizen, dacht ik: waarom zou ik hetzelfde doen als voorheen, als ik ook helemaal opnieuw kan beginnen! Pasteltinten worden steeds populairder en ik word er zelf heel vrolijk van. Daarom koos ik ervoor om in mijn nieuwe huis voornamelijk deze kleuren te gebruiken.

 

Word je ook eens benaderd door andere mensen of bedrijven om hen van interieuradvies te voorzien?

Ja, dat was eigenlijk ook wel mijn bedoeling toen ik me inschreef bij de Kamer van Koophandel. Dit loopt zeker. Ik heb bijvoorbeeld nu twee opdrachten lopen en kreeg laatst weer een aanvraag via Instagram. Meestal zijn het mensen uit de buurt die niet per se via Instagram mijn account vinden, maar via mond-tot-mondreclame bij mij terechtkomen. Op dit moment doe ik dit soort opdrachten meer als hobby, terwijl het inspireren van anderen via mijn Instagram-account en samenwerken met bedrijven meer mijn 'tweede baan' is.

Hoe omschrijf je jouw woonstijl en hoe is deze tot stand gekomen?

Mijn woonstijl is in de eerste plaats gebaseerd op gevoel! En kleur speelt hierbij altijd een grote rol. Dit betekent niet dat ik geen andere stijlen mooi vind, zoals hotel chique met donkere tinten of een Scandinavisch interieur met lichte kleuren, maar ik denk niet dat ik helemaal gelukkig zou zijn zonder kleur. Voor mij is de basis altijd werken met kleur en deze op elkaar afstemmen. Het maakt niet uit als je vijf verschillende kleuren gebruikt, zolang ze maar in dezelfde lijn liggen of elkaar versterken. Hierdoor creëer ik rust in mijn huis. Het is lastig om mijn woonstijl een naam te geven, maar ik zou zeggen een mix tussen eclectisch kleurrijk en Scandinavisch romantisch.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie uit mijn gevoel. Als ik iets online of buiten zie wat goed voelt en qua kleur bij me past, dan gaat mijn brein overuren draaien om te bedenken wat hier allemaal goed bij past. Ik haal elementen van verschillende interieuraccounts en maak hier zelf een geheel van.

Wollen vloerkleed pastel

Heb je een favoriet item in het huis waar je ontzettend blij mee bent?

Ik zeg vaak: dat is het hart van het huis, namelijk de keuken, maar dat komt ook omdat deze zo prominent aanwezig is in de ruimte. Maar eigenlijk is mijn favoriete plek in huis de bank, met alles eromheen, zoals de kussentjes, bijzettafels en natuurlijk het wollen vloerkleed Feline pastel. Dit is zo opgesteld dat de bank met alle genoemde items eromheen middenin de woonkamer staat, waardoor je aandacht bij binnenkomst gelijk hier naartoe gaat en je het liefst meteen daar wilt neerploffen. Het pastel vloerkleed is sowieso een favoriet bij ons thuis, omdat mijn man er meteen op ging liggen zodra het binnenkwam. We zijn ook blij dat we voor een groot formaat hebben gekozen, omdat deze middenin de woonkamer ligt en er eigenlijk uitziet als een gezellig eilandje.

 

Wat maakt een huis voor jou écht een fijne plek om te wonen?

Voor mij is een opgeruimd huis het belangrijkst. Dit brengt rust in huis. Ook vind ik het leuk om bloemen en planten in het interieur te verwerken, maar wel met een goede balans. En natuurlijke materialen voor meubels, vloeren en planten dragen bij aan een fijn huiselijk gevoel.

 

Ben je trendgevoelig?

Ik denk dat ik voor de helft trendgevoelig ben en voor de helft juist vooruitdenkend! Als ik bijvoorbeeld iets zie wat mij aanspreekt, zoals een trendy lamp van een designermerk die erg duur is, dan vind ik het een uitdaging om online een vergelijkbare lamp te vinden van een ander merk voor een veel kleiner bedrag. Dit vind ik erg leuk om te doen!


Wat is jouw ultieme interieurtip?

Volg je gevoel! Als je iets ziet wat je raakt en waarvan je denkt: ‘Hier kan ik iets mee’, koop het. Volg je hart en gevoel, want dan zit je altijd goed. Trek je niets aan van wat anderen vinden maar ga voor wat jou gelukkig maakt.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!