28-03-2024 · 3 min leestijd

Binnenkijken bij: Projectwonen

In deze ‘Binnenkijken Bij’ zijn we in gesprek gegaan met Kim. Woonachtig in Twente samen met haar partner, zoon en gezellige viervoeter. Zij hebben een aantal jaar geleden een woning van 110(!) jaar oud gekocht, om deze vervolgens volledig naar eigen smaak te verbouwen en in te richten. Ze vertelt ons hoe zij deze verbouwing heeft aangepakt én deelt haar ultieme verbouwtip!

Wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Kim, 27 jaar oud en ik woon samen met mijn partner, onze lieve zoon Morris en hond Boris in het mooie Twente. Mijn Instagram account @projectwonen is eigenlijk een uit de hand gelopen hobby, wat nu ook deels mijn werk is geworden. Ik ben daarmee begonnen om interieurinspiratie te delen over ons huis dat we helemaal verbouwd hebben. Langzaam maar zeker is het account flink gegroeid. Daarnaast ben ik onlangs moeder geworden van een zoontje, waar ik onwijs van aan het genieten ben. Ook werk ik parttime als jurist. Momenteel dus lekker druk bezig!"

Wanneer is je liefde voor interieur ontstaan?

"De liefde voor interieur is voor mij ontstaan tijdens de verbouwing van ons huis. We hebben een woning van 110 jaar oud gekocht, welke volledig gestript moest worden en vrijwel alles moest verbouwd worden. Hier komt uiteindelijk ook het stukje inrichting bij kijken, wat vaak het leukst is en waar ik mij voornamelijk mee heb beziggehouden. In deze tijd vond ik het enorm leuk om op Instagram bij andere interieur accounts inspiratie op te doen, waardoor ik bij mezelf dacht: "Ik vind dit zo leuk om te doen, waarom ga ik zelf geen interieur account starten om alles vast te leggen met betrekking tot de verbouwing en op deze manier andere mensen te inspireren?" Zo is het balletje eigenlijk gaan rollen."

binnenkijken-bij-projectwonen

Hoe was het om zo’n oude woning volledig te verbouwen?

"We zijn nu nog steeds bezig met de laatste loodjes, ik kan je vertellen: het is leuk maar ook heel heftig! We hebben het eerste half jaar in een caravan moeten slapen in de achtertuin om kosten te besparen, want een verbouwing doe je niet zomaar. Het is enerzijds ontzettend mooi omdat je alles zelf kunt doen, anderzijds is het ook heel pittig omdat je naast je werk continue bezig bent met de verbouwing. Op dat moment heb je eigenlijk ook geen vrije weekenden meer."

Hoe omschrijf je jouw woonstijl?

"Dit vind ik moeilijk, want ik verander ook wel vaak en veel van items in mijn interieur. Je kunt mijn woonstijl niet echt in een hokje plaatsen, want het is een beetje van alles wat.  Je ziet hotel chique terug in ons interieur, maar ook Japandi wat nu helemaal on trend is én je ziet hier en daar wat moderne aspecten."

Onlangs ben je moeder geworden en ook de kinderkamer ziet er heel stijlvol uit. Hoe pak je de styling van de kinderkamer aan?

"Gaandeweg is de styling hiervan eigenlijk tot één mooi geheel geworden. Ik heb hiervoor veel op Pinterest gekeken om ideeën op te doen en te kijken wat ik nou écht leuk vind. Toen ben ik de spulletjes gaan verzamelen en kwam ik al gauw tot het idee om hier een thema aan vast te plakken, namelijk een teddybeer thema. Zo werd het voor mij ook makkelijker om dingen bij elkaar te zoeken. Ik zeg ook tegen iedereen: ik doe het stylen van mijn woning en het delen hiervan op Instagram echt als hobby, en heel vaak zet ik ook dingen neer die ik naderhand weer weghaal omdat het net niet is wat ik voor ogen had. Voor mijn gevoel is het niet altijd in een keer goed en blijf ik hier altijd mee spelen. Overigens, het inrichtten van de kinderkamer vond ik echt de allerleukste kamer om in te richten!"

beige-vloerkleed-kinderkamer

Op welke aanpassing in het huis ben je het meest trots?

"Dit gaat heel cliché klinken, maar ik ben op alles onwijs trots. We hebben vanaf de basis bijna alles opnieuw opgebouwd, waardoor ik ook heel trots ben op hoe mijn partner dit allemaal met eigen handen heeft kunnen waarmaken. We hebben nauwelijks aannemers ingehuurd! Mijn vriend heeft vorig jaar zelfs een zwembad gebouwd in onze tuin. Eigenlijk alles waar je naar kijkt in onze woning, heeft hij zelf gedaan met hele fijne hulp van een goede vriend. Hierdoor ben ik natuurlijk onwijs dankbaar en mega trots!"

Heb je een favoriet item of meubelstuk in het huis?

"Lastig, maar dit is dan toch onze bank en het tv-meubel. Dat laatste hebben we helemaal op maat laten maken, dus dit is een item waar we lang plezier van zullen gaan hebben. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik niet getrouwd ben met mijn meubels en woondecoratie, voor mij is dit heel gemakkelijk vervangbaar. Dit klinkt misschien een beetje suf, maar als ik iets zie wat ik nét wat mooier vind dan hetgeen wat er nu staat dan vervang ik het gewoon. Woongenot en plezier hebben van je woning is voor mij heel belangrijk. Daar hoort bij ons ook gewoon bij dat je smaak af en toe verandert dus vandaar dat ik snel de veranderingen doorvoer."

hoogpolig-vloerkleed-beige-woonkamer

Waar let je op bij het uitkiezen van een vloerkleed voor in huis?

"Ik vind het belangrijk dat een vloerkleed warmte uitstraalt en ik ben ook groot fan van hoogpolige vloerkleden! Deze voelen altijd zo fluffy aan je voeten. Waar ik ook goed op let is of een vloerkleed makkelijk schoon te maken is, vooral omdat ik bij mij thuis een gezellige viervoeter heb rondlopen. En last but not least: de maat van het kleed moet goed in de ruimte passen."

Zijn er op korte termijn nog aanpassingen die je van plan bent te maken of een project dat je nog wilt oppakken?

"Zeker, we hebben de zolder onlangs afgemaakt en daar hebben we nu eigenlijk nog twee kamers over. Van een kamer willen wij een soort combinatie maken van een werkplek en een logeerplek/kastenruimte. Dit willen wij zeker nog verder oppakken, maar onze prioriteit ligt momenteel nog bij het afmaken van de tuin. Straks met de mooie dagen willen we hier met volle teugen van genieten, want hier zit nu nog wel wat werk in voor deze helemaal af is."

Wat is jouw ultieme verbouwtip voor een zo soepel mogelijk lopende verbouwing?

"Mijn ultieme tip als je samen met je partner gaat verbouwen; zorg voor een globale planning en een fijne onderlinge sfeer. Tijdens elke verbouwing heb je last van tegenslagen en dan is het wel van belang dat je echt een team bent met de persoon waar je de verbouwing mee uitvoert. Ook is het van belang dat je het luchtig kunt bekijken en ook bepaalde dingen naast je neer kunt leggen die niet helemaal gaan zoals je het voor ogen hebt. Blijven hangen in tegenslagen of dingen die wat minder gaan, schiet voor niemand iets op natuurlijk. Daarnaast nog een tip; klamp je niet vast aan de vooraf gemaakte planning! Want het loopt allemaal vaak toch net even anders, vandaar dat een ‘globale planning’ fijn is om in ieder geval te bepalen wat je wensen zijn, maar keiharde deadlines waren hier vaak niet zo’n succes."

 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!