29-02-2024 · 3 min leestijd

Binnenkijken bij: Keeponstyling

Deze keer mochten wij binnenkijken bij Annemarie! Zij woont al haar hele leven in de stad Groningen en woont nu inmiddels met haar partner en vijf kinderen in een prachtig gestylde woning. Wij hebben haar het hemd van het lijf gevraagd over waar zij haar inspiratie vandaan haalt. Lees je mee?

Wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Annemarie Poorter, woonachtig in de stad Groningen met mijn partner en 5 kinderen variërend van 2 tot 16 jaar. Ik ben naast ‘content creator’ voor mijn Instagramaccount (en gelijknamige blog Keeponstyling), ook 1 dag per week werkzaam als content creator bij een woonmall. Daar vul ik de social mediakanalen in met verschillende soorten content.”

Hoe is @Keeponstyling begonnen?

“Tien jaar geleden had ik een webshop waarmee ik vintage interieuritems verkocht, genaamd Retroloekie. In die tijd had ik ook een Instagramaccount hiervoor aangemaakt en hield ik een blog bij. Toen ontdekte ik hoe leuk ik het vond om te stylen en hier foto’s van te maken. Hier kwamen de leukste creaties uit en kon ik lekker mijn creativiteit de vrije loop laten. Na 10 jaar besloot ik te stoppen met de webshop en me volledig te richten op het stylen en inspireren van mensen. Hier hoorde natuurlijk ook een nieuwe naam bij: Keeponstyling. Dus het is eigenlijk begonnen met het online verkopen van tweedehands items en uiteindelijk uitgegroeid tot het stylen van nieuwe interieur items.

keeponstyling
vintage interieur keeponstyling

Hoe omschrijf je jouw woonstijl?

"Mijn woonstijl kon ik voorheen omschrijven als ‘fris vintage’, omdat ik destijds onwijs veel tweedehands items in huis had. Nu zou ik het meer omschrijven als ‘natuurlijke vibes met een vleugje vintage’. Het natuurlijke aspect hiervan zit hem dan echt in de bamboe accessoires en andere natuurlijke materialen die ik gebruik. Maar bijvoorbeeld ook in behangprintjes met vogels of botanisch thema.”

Ook de kinderkamers ontkomen niet aan jouw styling. Hoe pak je de styling van de kinderkamers aan?

"Ik vind dat het wel belangrijk is om de kinderen hierin te betrekken. Ik vraag aan hen welke kleur(en) zij graag willen hebben in hun kamer en daar hebben ze altijd wel een stellige mening over. Op den duur leer je de smaak van je kinderen ook steeds beter begrijpen en durf je wat meer aan. Uiteindelijk komt het altijd wel goed en vinden ze het eindresultaat geweldig! Ik probeer hun kamers ook niet al te vaak te veranderen, want je wil natuurlijk wel dat zij gewoon hun vertrouwde plekje behouden waar ze gewend aan zijn.”

Wat vind je de leukste plek in je woning?

"Ik vind de woonkamer eigenlijk altijd dé plek waar ik echt van geniet en waarvan ik het ook fijn vind om deze extra gezellig te maken. Ik houd echt van behang met een leuk printje. In de bijkeuken hebben we een grote muur voorzien van bos behang, in de voorkamer een soort bloemenveld. Hierdoor krijg je het gevoel dat je heerlijk in de natuur zit, maar dan binnen! Behang brengt vaak toch net wat extra gezelligheid en maakt voor mij een ruimte helemaal ‘af’.”

Wat maakt het huis voor jou écht een fijne plek om te wonen?

"Als je ziel erin zit. Als je voelt dat iemand écht zijn smaak erin heeft verwerkt. Ik vind het belangrijk dat je overal iets van jezelf terugziet. Ik besteed daarom ook evenveel aandacht aan alle ruimtes. De wc is bijvoorbeeld een plek die vaak wordt vergeten, maar wat mij betreft ook wat liefde verdient. Eigenlijk moet elke ruimte wel een voelen als een feestje om in te zijn.”

Heb je een lievelingsitem of -meubelstuk in het huis waar je ontzettend blij mee bent?

"Ik wissel regelmatig van items en meubels, en hecht hier over het algemeen niet zoveel waarde aan. Dit omdat ik eigenlijk altijd wel opensta voor nieuwe dingen. Ik heb wel een oude apothekerskast een tijd geleden via een vintage tweedehandswinkel op de kop getikt. Dit is een antieke, metalen witte kast die vroeger in het ziekenhuis heeft gestaan. Dit is wel echt een item dat ik nooit weg zal doen, omdat ik deze zo mooi en tijdloos vind. Zo’n vintage item in de woonkamer tussen alle nieuw items vind ik een hele mooie combinatie.”

interieur-keeponstyling

Je hebt een aantal Volero vloerkleden thuis liggen, in welke ruimtes heb je deze verwerkt?

"Dat klopt! De Field Terra staat momenteel prachtig in de voorkamer, en deze komt qua kleurstelling heel mooi uit in de ruimte. Ik heb in de eetkamer nu een muur met allerlei bloemen erop, waar ook de terra kleur in terugkomt dus dit is de perfecte combinatie! Daarnaast wissel ik vloerkleden ook per seizoen af. Richting de zomer kies ik voor luchtigere stoffen, zoals bijvoorbeeld een jute vloerkleed. Doordat ik altijd zo zuinig ben met de kleden en met schoenen over een vloerkleed lopen een no go is bij ons thuis, gaan de vloerkleden lekker lang mee.”

Je bent niet bang voor kleur of statements in huis. Hoe zorg je ervoor dat het toch een mooi geheel wordt?

"Ik kijk altijd wel naar wat er op dat moment al in de kamer staat, en maak hierbij een weloverwogen keuze qua kleur. Ik heb verschillende soorten behang, dus ik kijk naar de kleuren die hierin zitten, pak hier een kleur uit en borduur hierop verder. Of ik kijk naar de vaste items die al in de ruimte staan en ik niet zo gauw wegdoe, waardoor ik er altijd voor zorg dat de kleur die ik toevoeg ook weer ergens terugkomt. Een kleurstatement mag, maar om de balans hierin te houden zou ik het wel ergens anders nog terug laten komen.”

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!