29-01-2024 · 3 min leestijd

Binnenkijken bij: Huisjevannatascha

Natascha is geboren en getogen in Amersfoort en woont daar nog altijd met veel plezier. Haar thuis dat we kennen van de mooie kiekjes op Instagram, wordt al sinds 2003 door haar bewoond en heeft de afgelopen jaren een flinke transformatie ondergaan. Ze vertelt ons hoe ze van een donkere stijl naar een licht en rustgevend interieur is gegaan én ze geeft ons haar ultieme interieurtip.

Wie ben je en wat doe je?

“Naast mijn Instagramaccount ben ik ook werkzaam als opleidingscoördinator bij een reiningsbedrijf. Op het eerste gezicht iets heel anders dan interieur, maar in beide rollen ben ik achter de schermen bezig met het coördineren van projecten. Zo komt het stukje organiseren zowel in mijn hobby als werk samen.”

Hoe is Huisjevannatascha ooit begonnen?

"Het begon 5 jaar geleden toen ik zelf een lamp had gemaakt voor de hal. Op aanraden van de buurvrouw, die vond dat ik er iets mee moest doen, ben ik een Instagram account begonnen. Ik kreeg veel leuke reacties op mijn content en ik begon het zelf ook steeds leuker te vinden. Ik vind vooral de interactie met mensen iets moois, echt een community gevoel krijg ik ervan.”

Huisjevannatascha
Scandinavisch interieur huisjevannatascha

Waar is je liefde voor interieur begonnen?

“Mijn ex-partner en ik waren de eerste bewoners van het huis. De inrichting hebben we echt samen gedaan en was in eerste instantie heel donker. Een bruine muur, een donkere vloer en veel gebruik van mahoniehout. Toen die relatie overging, ben ik dingen steeds meer naar eigen smaak gaan inrichten en beetje voor beetje dingen gaan aanpassen. Ik wilde niet afhankelijk zijn van anderen en ben ook veel zelf gaan proberen. Van een ander behangetje op de muur tot het maken van een eigen room divider en vakkenkast.”

Hoe omschrijf je je woonstijl zoals het nu is?

“Wit, met een vleugje natureltinten. Het neigt naar Scandinavisch/Japandi, maar dan zonder de pastelkleuren of donkere accenten. Voor mij is het belangrijk dat ik tot rust kan komen in mijn huis. Ik ben hoogsensitief en daardoor gevoelig voor prikkels. Ik kies ervoor om de basis licht te houden en warmte toe te voegen met beigetinten en warme materialen. Vandaar ook mijn keuze voor eerder een hoogpolig vloerkleed en nu een wollen vloerkleed.”

Wat is jouw favoriete ruimte in huis?

“De woonkamer, want hier kom ik het meest tot rust na een werkdag. Ik vind het heerlijk om op de bank te ploffen en een goede serie te kijken. Ik steek dan ook vaak een lekkere geurkaars aan om te ontspannen. Tip van mij: een amberblokje in een geurbrander verspreidt een heerlijke sterke geur die lang blijft hangen! Ik ben ook echt een buitenmens. Ik kan heel erg genieten van de tuin, maar helaas ben ik zonder overkapping dan toch afhankelijk van het weer.”

Ben je trendgevoelig?

“Ik zal niet snel gaan switchen tussen kleuren. Wel doe ik dat eerder met accessoires, zoals kussens, vazen of vloerkleden. Omdat ik veel inspiratie uit Instagram haal, vind ik het leuk om af en toe te veranderen van look. Als ik eenmaal iets heb gezien wat ik écht mooi vind, krijg ik het ook niet meer uit mijn hoofd!”

Japandi interieur huisjevannatascha

Wat is jouw ultieme interieurtip?

“Ik zou iedereen aanraden om te werken met een basiskleur en maximaal twee accentkleuren om echt die rust te bewaren. Laat die accentkleuren vervolgens ook in meerdere accessoires terugkomen voor een samenhangend geheel. Door de basis neutraal te houden, is het bovendien makkelijker om met kleine aanpassingen een andere sfeer te creëren. Daarnaast moet je gewoon durven proberen!”

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!