18-10-2016 · 4. min leestijd

Benieuwd naar de woontrends van 2017?

Nu het nieuwe jaar bijna is aangebroken, is het tijd voor een sneak peak van de woontrends voor 2017. De interieurtrends voor 2017 kent blijvers, maar ook behoorlijk wat veranderingen in stijl en kleur.

Pastel en poedertinten gaan we steeds minder terugzien. Na dit jaar is het over met de liefelijke touch in het interieur. Poederroze en lavendelblauw, de kleuren van 2016, maken plaats voor nieuwe kleuren. Ons interieur wordt volwassener. De kleuren van 2017 lopen uiteen van bruin, aubergine, donkergroen tot wijnrood. Zolang het maar warme tinten zijn. Dit zorgt voor een knusse, sfeervolle sfeer in huis.

vloerkleed-2017 trend-vloerkleed

Demin Drift

Een andere kleur die helemaal hot is in 2017 is Demin Drift, een blauwtint met een tikkeltje grijs. Flexa heeft deze prachtige kleur uitkozen als dé woontrend van 2017, omdat hij veelvuldig aanwezig is in ons dagelijks leven. Denk aan onze kleding, water en de blauwe lucht. Demin Drift is een stoere tint die goed te mixen is met andere blauwtinten, maar het ook goed te combineren is met warme kleuren en materialen als zilver en okergoud. Hierdoor is de kleur in bijna elke woonstijl toepasbaar. Je kan Demin Drift terug laten komen op de muren of in woonaccessoires. Denim Drift is vergelijkbaar met donkerblauw. Bij een vloerkleed merk je dat ze beide een stoere uitstraling hebben. Een donkerblauw vloerkleed heeft ook veel weg van de kleur van Demin Drift.

donkerblauw-vloerkleed rond-vloerkleed

Vloerkleden

Vloerkleden zijn het helemaal in 2017. Je ziet ze in allerlei kleuren, vormen en materialen voorbij komen. Het varieert van ronde jute vloerkleden tot aan een kleurige vintage vloerkleden. Deze vloerkleden hebben vaak warme, expressieve kleuren en passen perfect bij de woontrend warme kleuren.

Wil je rust creëren in je huis? Ga dan voor een kleed dat alle meubels met elkaar verbindt. Zorg dat alle meubels op het kleed staan, al is het maar met een voorpoot. Op deze manier worden alle meubels met elkaar verbonden.

vintage-vloerkleed

Natuurlijke materialen

In 2016 zag je al veel natuurlijke materialen, zoals hout, riet en kurk. Je gaat hierbij terug naar de basics, met mooie, eenvoudige materialen van goede kwaliteit. Dit zorgt voor een robuust en stoer interieur en sluit feilloos aan op de groene woontrend. Ook dierenvellen van schapen, koeien en rendieren passen hier goed bij. Wat je in 2017 vaker gaat zien zijn woonartikelen. Dat zijn echte blikvangers in je huis, die je zeker moet hebben!

Groene woontrend

De groene woontrend blijven we terugzien in 2017. De botanisch wonen trend is dus een blijvertje. Ga daarom vooral voor veel planten in huis, ze brengen je huis tot leven. Zet niet alleen planten in je woonkamer, maar juist ook aan andere vertrekken zoals de hal, keuken of slaapkamer. Wil je een keer wat anders? Hang dan planten op aan de muur in een toffe plantenhanger.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!