15-05-2023 · 3 min leestijd

Balkonkleed: dé budgetproof balkon vloerbedekking!

Heb je een balkon en wil je deze voorzien van sfeervolle vloerbedekking, zónder veel geld uit te geven? Dan is een balkonkleed de ideale oplossing! Een balkon kleed is een smal buitenkleed, ook wel loper genoemd, dat speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik. Balkonkleden zijn water- en UV-bestendig, waardoor ze niet verkleuren door de zon. Bovendien zijn ze makkelijk te onderhouden en schoon te maken. In deze blog vertellen we je alles over de voordelen van balkon vloerbedekking en geven we je tips om het perfecte kleed voor jouw balkon te kiezen!

Voordelen van balkon vloerbedekking

Stijl en comfort

Als je denkt aan balkon vloerbedekking, komt een balkon kleed misschien niet als eerste in je op. Waarschijnlijk denk je eerder aan balkontegels, balkonvlonders of kunstgras. Dit kunnen mooie oplossingen zijn die zorgen voor meer sfeer in jouw balkon, maar de kosten kunnen al snel oplopen. Een balkonkleed is de ideale budgettip om saaie balkonvloeren op te fleuren, zonder een vermogen uit te geven. Zo houd je nog genoeg geld over om ook te investeren in bijpassende  balkondecoratie!

Een buitenkleed geeft je balkon direct een stijlvolle en gezellige uitstraling. Of je nu houdt van een modern, klassiek of Bohemian interieur, er is altijd wel een balkon kleed dat bij jouw smaak past. Bovendien biedt een balkonkleed loper extra comfort. Het voelt prettig aan onder je voeten en zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer. Zo wordt je balkon een verlengstuk van je woonkamer en kun je er optimaal van genieten!

Isolatie en geluiddemping

Naast stijl en comfort biedt een balkon kleed ook praktische voordelen. Zo werkt het als isolatie voor je balkonvloer. Dit is vooral fijn als je een betonnen of stenen vloer hebt, die erg koud kan aanvoelen. Een balkon kleed houdt de kou tegen en zorgt ervoor dat je ook op koudere dagen van je balkon kunt genieten. Daarnaast heeft een buitenkleed een geluiddempende werking. Balkon vloerbedekking is prettig voor zowel jezelf als voor je buren, aangezien het geluid van voetstappen en schuivende stoelen wordt gedempt.

Hoe kies je het juiste balkonkleed?

Er zijn veel verschillende soorten balkonkleden, dus hoe kies je het juiste kleed voor jouw balkon? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

  • Formaat: Meet je balkon op en bepaal hoeveel ruimte je hebt voor balkon vloerbedekking. Kies een formaat dat past bij de grootte van je balkon, maar houd ook rekening met eventuele meubels die je erop wilt plaatsen.
  • Materiaal: Niet alle materialen zijn geschikt voor buitengebruik. Kies daarom voor een polypropyleen buitenkleed dat bestand is tegen vocht en UV-stralen.
  • Stijl: Bepaal welke stijl je wilt creëren op je balkon en kies een balkon kleed dat hierbij past. Denk aan kleuren en patronen die aansluiten bij jouw smaak en de rest van je interieur.

Met een balkonkleed als balkon vloerbedekking maak je van je balkon een sfeervolle en gezellige plek waar je het hele jaar door van kunt genieten. Laat je inspireren door ons ruime aanbod in balkonkleden!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!