04-06-2019 · 2 min. leestijd

Balkonkleden: Geschikte vloerkleden voor het balkon

Buitenkleden zijn compleet volgens de laatste interieurtrends. Daarbij wordt vaak de focus gelegd op buitenkleden voor in de tuin of op het terras. Maar hoe zit dat dan als je een balkon hebt? In deze blog vindt je inspiratie voor een balkonkleed!

Balkonkleden

Als het gaat om balkonkleden heb je eigenlijk net zoveel keuze als bij buitenkleden. Het enige waar je extra rekening mee dient te houden is het formaat. Gelukkig is een balkonkleed in heel veel verschillende maten te krijgen, van 80x150cm voor een Frans balkon tot 200x290cm voor een groot balkon of dakterras. Voor ieder balkon en iedere smaak is er wel een geschikte maat vloerkleed voor op balkon te vinden!

Balkonkleed in verschillende stijlen

Welk balkonkleed je kiest hangt natuurlijk van veel factoren af, zoals het formaat zoals hierboven besproken, maar natuurlijk ook je smaak of stijl. Hou je van modern, Oosters of ben je juist fan van de Scandinavische woonstijl? Een modern buitenkleed kan in verschillende patronen komen zoals strepen, zigzag of juist effen. Ben je opzoek naar Oosterse balkonkleden? Deze hebben vaak een authentiek Oosters patroon, zoals Berber kleden in sobere kleuren zoals bruin en grijs. Fan van Scandinavisch? Je vind in onze webshop veel buitenkleden met de bekende grafische prints, ruitjes en aztec prints met frisse, lichte kleuren. Voor iedere smaak en ieder interieurtype is er wel wat wils!

balkonkleed nomad leaves buitenkleed summer oriental grijs

Buitenkleed: rond of rechthoekig?

Als je weet in wat voor stijl je je buitenkleed zoekt, komt de volgende vraag: in welke vorm? Ronde balkonkleden zijn helemaal volgend de laatste trend, maar rechthoekige vloerkleden kunnen altijd en overal! Heb je een groter balkon en zoek je een buitenkleed voor onder je rechthoekige buitentafel? Dan kies je het best voor een rechthoekig vloerkleed dat groter is dan de tafel zelf. Ook bij een grote hoekige loungeset staat een rechthoekig buitenkleed prachtig! Heb je een kleiner balkon met een leuk rond zithoekje? Dan zijn ronde balkonkleden echt iets voor jou!

Heb je een maat gekozen? Fijn! Maar in wat voor stijl zoek je je balkonkleed? Vintage, Oosters, Scandinavisch of zelfs moders? Benieuwd welke stijl het best bij jou past, lees hieronder verder.

Materiaal van een buitenkleed

Een vloerkleed buiten?! Dat kan toch niet? Jawel! Een vloerkleed kan prima buiten, mits deze gemaakt is van platgeweven synthetisch materiaal. Hierbij kun je het best kiezen voor een polypropyleen buitenkleed voor balkon. Dit materiaal is heerlijk zacht aan de voeten, maar is tevens super makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Hierdoor kan je je kleed het hele jaar door gebruiken, ideaal dus! Op Instagram zie je vaak vloerkleden van natuurlijke materialen, zoals jute, gebruikt worden voor buiten. Dit staat prachtig, maar helaas zal het balkonkleed dit niet lang volhouden en zal het snel lelijk worden. Let hier dus goed op als je balkonkleden zoekt. Zoek je toch een vloerkleed voor binnen? Kijk dan eens bij onze hoogpolige vloerkleden.

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!