Polypropyleen vloerkleed reinigen: zó do je dat

Polypropyleen vloerkleden zijn vervaardigd van kunstvezels, een synthetisch materiaal dat tal van voordelen biedt. Niet alleen zijn polypropyleen vloerkleden praktisch in gebruik en makkelijk in onderhoud, ze bieden ook eindeloze ontwerpmogelijkheden. We begrijpen dat je jouw sfeermaker zo lang mogelijk mooi wilt houden. In deze blog leer je alles over een polypropyleen vloerkleed reinigen én onderhouden!

Polypropyleen vloerkleed schoonmaken: stofzuigen

Stof en vuil kunnen zich ophopen in de vezels van je kleed en het kan zowel de uitstraling als de levensduur van het kleed verminderen. Stofzuig je vloerkleed daarom minstens één keer per week om stof en vuil te verwijderen.

Polypropyleen vloerkleed schoonmaken

Polypropyleen vloerkleed reinigen: behandel vlekken direct

Ongelukjes en vlekken gebeuren nu eenmaal. Het is belangrijk om vlekken onmiddellijk aan te pakken om te voorkomen dat ze permanent worden. Dep voorzichtig een vlek met een schone doek om zoveel mogelijk vloeistof op te nemen en gebruik dan een tapijtreiniger om de vlek te verwijderen. Breng het middel aan op het vloerkleed en dep de vlek met een schone doek of zachte borstel. Doe dit met beleid om verdere verspreiding van de vlek te voorkomen. Verwijder het middel vervolgens met water en een schone doek. Lees de aanwijzingen van de fabrikant altijd goed door alvorens je te werk gaat. Geen tapijtreiniger bij de hand? Zo maak je tapijtreiniger makkelijk zelf.

  • Baking soda is een effectief middel voor het verwijderen van vlekken en het neutraliseren van nare geurtjes. Strooi een flinke hoeveelheid baking soda over de vlek en laat minimaal 30 minuten inwerken. Zuig dit vervolgens op en neem af met een vochtige doek. Maak eventueel nog een azijnoplossing van gelijke delen water en azijn om de vlek te verwijderen.

  • Maak een mengsel van groene zeep of biotex en warm water. Breng aan met een schone doek of zachte borstel en laat minimaal 15-30 minuten inwerken. Neem het vloerkleed vervolgens af met een schone doek en water om het vuil en de zeepresten te verwijderen.

  • Bedek de vlek met een laag scheerschuim zonder kleur en wrijf het er goed in. Laat ongeveer 20 minuten intrekken en verwijder het scheerschuim met een vochtige doek. Pas op met gekleurd scheerschuim omdat dit mogelijk verkleuringen in je vloerkleed kan veroorzaken.

Polypropyleen vloerkleed dieptereiniging

Af en toe heeft je vloerkleed wat meer aandacht nodig. Overweeg om je polypropyleen vloerkleed minstens één keer per jaar diep te reinigen. Dit kan worden gedaan door professionele schoonmaakdiensten of je kunt een reinigingsmachine huren die geschikt is voor tapijten. Volg altijd de instructies en gebruik milde reinigingsmiddelen om je vloerkleed grondig schoon te maken.

Tips: zo kun je een polypropyleen vloerkleed onderhouden

Om slijtage gelijkmatig te verdelen, is het aan te raden om je polypropyleen vloerkleed af en toe om te draaien. Dit voorkomt dat bepaalde gebieden meer worden belast dan andere, waardoor je kleed langer meegaat.

Met deze eenvoudige tips kun je eenvoudig je polypropyleen vloerkleed reinigen en in topconditie te houden. Onthoud dat de juiste zorg de sleutel is tot een prachtig en langdurig vloerkleed!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!