Hoe krijg ik mijn vloerkleed plat?

Yes, een gloednieuw vloerkleed! Bij het uitrollen kan het echter zijn dat jouw vloerkleed niet meteen plat is. Logisch, want om een vloerkleed te kunnen vervoeren, wordt het vaak opgerold of opgevouwen. Geen enkele reden tot zorgen. Met een aantal handige tips kun je die koppige plooien of bobbels weer mooi glad strijken. Lees hieronder wat je kunt doen om een vloerkleed plat te krijgen.

Vloerkleed plat krijgen: reverse roll

De eenvoudigste oplossing is het vloerkleed omkeren en in tegengestelde richting oprollen. Laat het vervolgens een aantal uur opgerold liggen voordat je het opnieuw uitrolt. Je zult zien dat de meeste plooien en bobbels zijn verdwenen of in ieder geval aanzienlijk zijn verminderd.

Vouwen uit een vloerkleed halen met zware voorwerpen

Als de vouwen er na de reverse roll nog niet helemaal uit zijn, kun je het proces een handje helpen met zware voorwerpen. Plaats bijvoorbeeld een tafel of een stapel boeken op de randen of gekrulde hoeken en laat dit een nacht staan. Pas wel op met dit trucje als de bobbels midden in het vloerkleed zitten. Zware voorwerpen kunnen namelijk de verdeling van de spanning in de garen tegenhouden, waardoor het uitvloeien juist langer kan duren. In dat geval is het verstandiger om de golven met de hand van binnen naar buiten uit het vloerkleed te wrijven.

Kreuken vloerkleed glad strijken

Als je echt hardnekkige kreuken hebt in je vloerkleed, kan warmte wonderen verrichten. Gebruik een strijkijzer of handstomer, maar nooit direct op je vloerkleed. Leg een handdoek op het te behandelen gebied en strijk er voorzichtig overheen met je strijkijzer/stoomapparaat ingesteld op de laagste warmtestand. Let op: dit is niet geschikt voor vloerkleden die niet vochtbestendig zijn, zoals jute of viscose vloerkleden. Doe dus eerst een test op een onopvallende plek om schade te voorkomen.

Geduld + antislip onderkleed = plat vloerkleed!

Hoewel dit misschien wat geduld vergt, heeft je vloerkleed soms wat tijd nodig om helemaal uit te vloeien. Naarmate je het vloerkleed in gebruik neemt, zal het met de tijd vanzelf plat gaan liggen. Het gebruik van een antislip onderkleed is daarbij aangeraden, omdat een antislip onderkleed ervoor zorgt dat het vloerkleed zich aan de vloer hecht en dus mooi vlak ligt.  

Opstandig vloerkleed? Met deze tips krijg je een vloerkleed plat en kun je optimaal gaan genieten van jouw nieuwe sfeermaker!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!