Jute Fair vloerkleden

Robuust, natuurlijk en duurzaam met een jute vloerkleed uit de Fair collectie. De duurzame winning van jute en prachtige vlechtmethode maakt dat jij kan genieten van een duurzaam vloerkleed met een natuurlijke uitstraling.

1 - 16 van 16 producten

Oersterk, slijtvast en duurzaam! Kenmerken die we kunnen koppelen aan de Fair collectie van FRAAI Collecties. De prachtige jute vloerkleden uit de Fair collectie zijn enorm bijzonder. De karaktereigenschappen zoals duurzaam en oersterk verklappen al een hoop. We leggen je maar wat graag uit waarom deze vloerkleden zo bijzonder zijn en waarom jij een jute vloerkleed kan toevoegen in jouw interieur.

-  100% Jute
-  Handgemaakt
-  Natuurproduct

Duurzaam vloerkleed Fair

Het woordje heeft eerder de revue gepasseerd, maar is zeker niet verkeerd om nog een keer te benoemen. Duurzaam. Eén van de belangrijkste eigenschappen van een jute vloerkleed uit de Fair collectie. De Fair collectie bevat vloerkleden die gemaakt zijn van 100% jute. Voor de plantliefhebbers onder ons betekend dit een plant! Jute wordt voornamelijk in landen als Bangladesh en India gewonnen. In tropische temperaturen groeit de plant binnen vier maanden, waarna de lange stengels van de plant worden afgesneden om vervolgens 20 dagen te worden geweekt in water. Zo wordt het overbodige vuil weggespoeld en worden hierna de houtpijp en de bastvezels van elkaar gescheiden. De bastvezels worden nog een keer gewassen in koud stromend water om ervoor te zorgen dat echt al het vuil wordt weggespoeld. Na 2 tot 3 dagen in de zon te hebben gedroogd, worden de bastvezels per sterkte, lengte en kleur gesorteerd.

De kracht van Fair vloerkleed

Hoe ontstaat er dan een Fair jute vloerkleed? Eigenlijk heel simpel. De bundels bastvezels worden tot een vloerkleed gevlochten! Dit maakt een gevlochten vloerkleed uniek en bijzonder doordat je de werkelijke structuren terug ziet komen. Bijkomend voordeel van een gevlochten vloerkleed is dat deze erg slijtvast is. Misschien iets waar je niet zo snel aan denkt bij een gedroogde plantvezel, maar toch is het zo! Dit zie je ook terug in andere natuurlijke vloerkleden.

Een natuurlijke speelse uitstraling met vloerkleed Fair

Jute vloerkleed Fair is in verschillende vormen en maten te verkrijgen. Vierkant, rechthoekig, ovaal, zelfs ronde jute vloerkleden! Je kan het bijna zo gek niet bedenken en de jute vorm bestaat. 
Wil je een natuurlijke en wat speelsere uitstraling aan je interieur toevoegen. Dan is de collectie Faya vloerkleden met de toevoeging van speelse franjes dé collectie voor jou! 

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!