12-07-2019 · 3 min. leestijd

Vloerkleed keuze stress!

De keuze op het gebied van vloerkleden is groot; verschillende kleuren, formaten en materiaal vloerkleden. Welke vloerkleed moet je nu kiezen? Een lastige keuzen, dat begrijpen we. Synthetische stoffen zoals nylon zijn erg populair, maar er zijn ook andere materialen als jute, zijde, wol en katoen. Elk materiaal heeft z'n eigen voordelen en nadelen. In deze blog nemen we je kort mee door vloerkleedmaterialen en je keuze opties! 

Synthetische vloerkleden

Nylon wordt het meest gebruikt bij de productie van vloerkleden. Je kan nylon zien als een synthetisch zijde. Voordeel van nylon is dat het erg sterk is en niet kreukt, dit maakt het zeer gebruiksvriendelijk materiaal, zeker voor vloerkleden. Naast nylon zijn er ook andere synthetische materiaal vloerkleden als acryl, polyester en polypropyleen. Polypropyleen is een synthetische vezel die bestaat uit Olefine. Deze vezel is zeer goed bestand tegen zonlicht en slijtage. Daarnaast is de kleurechtheid van dit materiaal een groot voordeel. Polyester vloerkleden zijn veel voordeliger dan bijvoorbeeld wollen vloerkleden. Polyester vloerkleden voelen heel zacht aan, zijn goed bestand tegen vlekken.

synthetische vloerkleden

Jute vloerkleden

In een korte periode is de populariteit van jute vloerkleden enorm gestegen. Jute is een echte ecologische keuze voor je huis, een plantaardige vezel afkomstige van de Corcurus Olitoriuis. Het aanbod jute vloerkleden wordt steeds groter, van ronde jute kleden tot jute met prints en/of gecombineerd met prints. Het nadeel van jute is dat het niet zo goed tegen vocht kan. Het is geen geschikt materiaal voor gebruik in ruimtes met een hoge luchtvochtigheid zoals een badkamer of keuken. Bestel je een jute vloerkleed? Wij adviseren je een anti-slip kleed erbij te bestellen. Jute is een glad materiaal die je kapot kan trekken. Om het risico op verwondingen te minimaliseren adviseren wij daarom een anti-slip onderkleed erbij te bestellen zodat het kleed niet kan glijden. Jute oogt ruw en stoer maar heeft ook een rustieke, natuurlijke gloed over zich heen.

Zijde vloerkleden

Heerlijk zacht! Zijde is een natuurlijke vezel die vloerkleden een glanzend effect te geven. Voornamelijk traditionele oosterse tapijten worden gemaakt van zijde. Ervaren wevers profiteren van de krachtige eigenschappen van zijde. Zijde wordt namelijk gewaardeerd om zijn hoge treksterkte en glanzende uiterlijk. Zijde wordt soms gecombineerd met wol om kleurrijke en gedetailleerde ontwerpen te weven. Zijde is rijk aan kleur en textuur. Het is wel een duur materiaal voor vloerkleden. Wat vaak gedaan wordt bij zijde vloerkleden is een katoenen achterkant, dit maakt het vloerkleed stugger waardoor het beter blijft liggen. Zijde is in vergelijking met wollen vloerkleden een onderhoudsvriendelijke keuze voor vloerbedekking.

Jute vloerkleed Viscose vloerkleed Pearl

Wollen vloerkleden

Er zijn super veel soorten wol. Wol is wel het meest warme, natuurlijke soort tapijtvezel dat er is. Het is duurzaam en zal niet vergaan na verloop van tijd. En als het te zijner tijd gaat pluizen kan je deze er zo afzuigen met de stofzuiger. Wol heeft de kracht een ruimte knusheid te geven, het heeft een hoog gehalte zacht, aai- en knuffelheid. Veel mensen die op zoek zijn naar warme en harmonie in een ruimte slagen met een wollen vloerkleed. Wol heeft als grootste kracht dat het een waterafstotende functie heeft, want heb je ooit een doorweekt schaap gezien?! Het is een natuurlijke vezel die elke vorm van vocht niet opneemt maar afstoot.

Katoenen vloerkleden

Katoenvezels zijn een van de goedkoopste en enorm sterke vezels verkrijgbaar. Katoen is een natuurlijke stof die bestaat uit de zaden van de katoenplant. Wanneer katoenvezels strak in elkaar worden geweven is dit materiaal niet kapot te krijgen. katoenen vloerkleden kunnen niet gewassen worden, wel schoon gedept worden met water. Veel platgeweven vloerkleden zijn gemaakt van katoen. Naast de stevigheid heeft deze vezel ook als voordeel dat het niet krult en pluist, hierdoor is het een onderhoudsvriendelijke stof. Katoen kan geverfd en bedrukt worden. In ons assortiment vind je katoenen vloerkleden met vintage en patchwork prints, maar ook met strakke lijnen en bloemenprints.

Wollen vloerkleed Katoenen vloerkleed
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!