05-03-2020 · 3. min leestijd

Voorjaar in zicht = tuinkleed tijd!

Er is licht aan het einde van de tunnel! Het grootste deel van Nederland is deze zonloze maanden meer dan zat. Daarom brengt Volero alvast het zonnetje bij jou in huis, of eerder buitenshuis! Want hoewel we natuurlijk snakken naar de eerste voorjaarsdagen is de voorpret die hierbij hoort minstens net zo leuk! Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen is er één woonruimte die vrijwel altijd als eerst wordt aangepakt: de tuin! Misschien moet je de tuinmeubelen nog schoonmaken, de tegels reinigen of juist het troosteloze plaatje opfleuren met accessoires. Gelukkig bestaat er een tuinkleed waarmee je in een handomdraai jouw tuin voorjaarsproof maakt! Lees hieronder meer over de voordelen en verschillende types van een tuinkleed.

Voordelen buitentapijt

Voordelen van een buitentapijt

Als je nog nooit een tuinkleed hebt gehad klinkt het aanschaffen misschien overbodig. Maar, wist je dat een buitentapijt veel voordelen heeft? Steeds vaker kiest men voor een onderhoudsvrije tuin, wat inhoudt dat het grootste deel uit tegels bestaat. Super handig, maar de keerzijde is dat tegels erg heet kunnen worden als het Nederlandse zonnetje zich een keer laat zien. Een buitentapijt is dan een praktische uitkomst, omdat je voeten beschermd zijn tegen de warmte. Daarnaast voelt het ook gewoon lekker zacht aan. Een dergelijk synthetisch vloerkleed is gemaakt van polypropyleen, een soort plastic. Hierdoor is het heel gemakkelijk schoon te maken met een natte doek, ideaal dus!

Verschillende typen tuinkleden

Je wilt een tuinkleed aanschaffen? Leuk! Het is dan wel goed om te weten dat er verschillende soorten bestaan. Welke je kiest heeft te maken met de locatie waar het komt te liggen en de afmeting van je tuin of terras.

Rond tuinkleed

Zo bestaan er naast de ‘standaard’ rechthoekige varianten ook ronde buitenkleden. Een rond buitenkleed staat fantastisch onder een kleine bistroset, maar kan ook goed op speelse wijze worden gecombineerd met een rechthoekige loungeset. Een rond buitenkleed heeft dezelfde voordelen als een rechthoekige variant en kan eventueel ook gecombineerd worden.

Rond tuinkleed

Dubbelzijdig tuinkleed

Omdat veel mensen last hebben van keuzestress is het leuk om te vermelden dat er ook dubbelzijdige tuinkleden bestaan. Dit zijn buitentapijten die aan twee kanten een ander design hebben.

Groot tuinkleed, of toch niet?

Als laatst is vaak het formaat een belangrijke overweging. Ga je voor een klein of juist groot buitenkleed? Dit is uiteraard mede afhankelijk van de grootte van de tuin en de meubelen. Onder een gemiddelde loungeset of zespersoons tuintafel zal een groot buitenkleed goed tot zijn recht komen. Op een balkon, onder een enkele tuinstoel of een kleine bistroset zal een rond buitenkleed waarschijnlijk beter werken. Twijfel je of je een groot buitenkleed moet aanschaffen? Onze experts staan altijd klaar om je van persoonlijk advies te voorzien!

Ben je toch niet op zoek naar een tuinkleed? Kijk dan eens bij onze grote collectie binnenkleden!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!