19-06-2019 · 3. min leestijd

Tips voor een goedkope zomer home make-over

Het zonnetje straalt weer, de openslaande deuren mogen weer open en de zomer outfit mag weer van zolder gehaald worden: de zomer is begonnen! Heb je last van zomerkriebels en wil je een frisse wind door je interieur laten gaan? Zonder dat je hier teveel geld aan moet uitgeven? Dan is deze blog voor jou!

Budget vriendelijke home make-over

Astronomisch gezien begint de zomer op de langste dag van het jaar, dat betekend dit jaar dat de zomer officieel vrijdag 21 juni 2019 van start gaat. Een nieuw jaargetijde betekent bij veel vrouwen zomerkriebels en de wens van een frisse wind door het interieur. Alleen de zomervakantie komt er ook aan en we willen er niet te veel geld aan uitgeven. Logisch! Hier wat tips voor een budgetvriendelijke home make-over:

Stap 1: Decluttering

Zoals veel stylisten beamen hoeft een interieur make-over niet duur te zijn. Voor veel mensen werkt het om in de zomer lichte kleuren te gebruiken en te ontspullen. Misschien heb je het zelf al ervaren of heb je gelezen over de kracht van ‘decluttering’, maar volgens velen is het aan te raden en geeft het frisse energie.

De clue van een make-over is het gevoel wat je ervan krijgt. Het moment dat je jouw huis binnengaat en het ervaart als iets ‘nieuws’.

Stap 2: Verbinden

Less is More. Helemaal waar! Maar de kracht zit hem erin dat je van het gene dat je behoudt één geheel maakt. Dus dat je interieur een samenhangend geheel wordt dat rust en nu in de zomer frisheid uitstraalt. Zet niet overal los beeldjes en frutsels neer. Verzamel ze in een kast of op 1 plank; verbindt je herinneringen en creëer één geheel.

Stap 3: Meubels serveren op een vloerkleed

Dan je meubels: hoe maak je hier één geheel van?! Ook dit hoeft niet duur te zijn! Een vloerkleed is hier namelijk de oplossing voor. Je kan een vloerkleed zien als een soort dienblad. Een dienblad voor je meubels dat je interieur serveert. Het verbindt en geeft een ruimte rust. Het is niet voor niets een accessoire die veel stylisten gebruiken bij het stijlen van een ruimte. Je hebt keuze uit een vloerkleed zonder pool, een laagpolig vloerkleed of een hoogpolig vloerkleed. Met de zon in ons gezicht is het advies om in de zomer een vloerkleed zonder pool of een laagpolig vloerkleed te gebruiken. Zacht voor de blote voeten maar niet zo zwaar voor een ruimte als een hoogpolig vloerkleed. En is de zomer voorbij? Dan rol je jouw laagpolig vloerkleed op en leg je deze weer op zolder.

tuinkleed rond-tuinkleed

Stap 4: Summer vibes met een tuinkleed

De ruimte waar je het liefste bent in de zomer is buiten op je balkon of in de tuin. Een ruimte kan één geheel worden door middel van een vloerkleed. En dit trucje kan je ook uithalen in je tuin of balkon. Er zijn tegenwoordig veel verschillende tuinkleden die bestand zijn tegen het typische Nederlandse weer en ook dit hoeft niet duur te zijn. Je plantjes nieuwe aarde, je ruimte meer sfeer met een tuinkleed en je hebt in een handomdraai een compleet nieuwe tuin. Ode aan het tuinkleed en genieten van de zon! Tegenwoordig is een tuinkleed zo zacht dat je hem aan het eind van de zomer gemakkelijk binnen kan leggen, bijvoorbeeld in de badkamer of in de kinderkamer. Dat is nog eens budgetvriendelijk! 

Heb je tips nodig voor jouw woonkamer, slaapkamer of tuin?! Laat het ons weten, we helpen je graag.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!