22-05-2019 · 2 min. leestijd

Vloerkleden trend: een Sisal vloerkleed

Een sisal vloerkleed is gemaakt van Sisal; een natuurlijke vezel. Sisal komt van de Agave plant en is een biologische vezel. De agaveplant waar de sisalvezel vandaan komt is afkomstig uit Zuid-Amerika. De sisalvezel werd vroeger door de Maya’s gebruikt voor de productie van kleding. Tegenwoordig komt Sisal voornamelijk uit Mexico. Er is zelfs een plaats in Mexico genaamd Sisal, vanwege de enorme export van dit natuurlijke product.

De kracht van een Sisal tapijt

Een Sisal vloerkleed is een 100% duurzaam vloerkleed. De kracht van een sisal vloerkleed zit hem in duurzaamheid. Sisal tapijten zijn hierdoor erg geliefd. Vroeger werden er vooral deurmatten en borstels van Sisal gemaakt, dit doordat Sisal een oersterk materiaal is die alles aankan.

Het is een natuurlijk vloerkleed die nagenoeg niet slijt, maar vergis je niet het is geen touw. De weeftechniek is door de jaren heen zo geoptimaliseerd dat Sisal tapijten tegenwoordig ook bijzonder stijlvol en zacht zijn. Steeds meer mensen ervaren ze als een slimme investering en de vloerkleden trend van een sisal tapijt groeit steeds meer.

Het is een zacht materiaal vloerkleed dat elke kamer een natuurlijk gevoel geeft. Sisal tapijten zijn meestal licht van kleur, denk aan beige of licht geel. Sisal vloerkleden zijn gemakkelijk te onderhouden. Heb je last van een gehorig huis? Dan is een Sisal tapijt een echte aanrader, ze absorberen namelijk geluid.

sisal-vloerkleed

Soorten sisal vloerkleden

Een Sisal vloerkleed kan gevlochten of geknoopt zijn, maar altijd plat geweven. Er zijn verschillende technieken bij Sisal kleden. Sisal zijn vooral populair vanwege hun uitstraling. Leg een Sisal tapijt neer en je creëert een ruimte waar natuurlijke elementen centraal staan. De weerstand, neutrale tonen en de structuur zijn karaktereigenschappen die Sisal vloerkleden perfect maken voor elke ruimte zonder verouder te raken.

Om zachtheid in een vloerkleed te creëren wordt sisal vaak gecombineerd met andere materialen; denk hierbij aan wol of katoen. Een 100% Sisal vloerkleed kan wat stroef zijn en wordt vooral ingezet in ruimtes waar vocht en vuil om de hoek komen kijken. Zoek je een sisal vloerkleed voor bij de bank of voor in de slaapkamer? Kijk eens naar een wollen vloerkleed met sisal gecombineerd.  Zo houd je de duurzame kracht van Sisal, heb je een eco-vriendelijk tapijt en geniet je van natuurlijke zachtheid. Niet voor niets groeit de Sisal vloerkleden trend.

Sisal tapijt in huis

Een Sisal tapijt komt goed tot zijn recht in een ruimte waar hout- en natuurlijke producten centraal staan. Het is een tapijt die je vaak terugziet in de botanische en Scandinavische woonstijl. Creëer een botanische look door Sisal tapijten te combineren met planten en jute. Combineer een Scandinavische woonstijl door je Sisal tapijt te combineren met bijvoorbeeld betonnen bijzettafels en een wit, zacht schapenvacht.

Kortom; Sisal vloerkleden zijn niet voor niets een groeiende trend! Een slimme investering voor een natuurlijke uitstraling. 

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!