17-09-2019 · 2 min. leestijd

Trend alert: vloerkleden met relief

Een vloerkleed met reliëf is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wat zijn ze gaaf. Een reliëf patroon in een vloerkleed geeft meer diepte. Groot voordeel van deze vloerkleden is dat ze vaak effen zijn, waardoor ze gemakkelijk te combineren zijn met andere elementen in huis.

Soorten relief vloerkleden

Er bestaan veel soorten vloerkleden met relief, van jute, wollen tot velvet en viscose. Vooral Velvet vloerkleden met relief zijn immens populair. Een relief patroon van bijvoorbeeld golfvormen geeft een vloerkleed een speelskarakter, maar er zijn ook relief vloerkleden met strakke lijnen. De gelaagde structuur van hoog en laag geeft een diepte effect, een soort driedimensionaal effect.

relief vloerkleed vloerkleed met relief

Hoe wordt relief in een vloerkleed gemaakt?

Er zijn relief vloerkleden van verschillende dieptes. Het diepte van het relief wordt bepaald bij de weving. Er zijn twee manieren van het creëren van dit driedimensionaal effect. Als het een geweven vloerkleed is, worden er op sommige stukken kleinere lussen gemaakt. Dat betekend dat deze minder hoog in het vloerkleed komen. Als het een getuft vloerkleed is, dan worden sommige stukken dieper geschoren.

Heb je een drukke ruimte? Dan past een effe vloerkeed hier vaak het beste bij. Ga in dit soort gevallen eens voor een egaal vloerkleed zonder patroon maar met relief! kijk bijvoorbeeld tussen de vloerkleden van FRAAI collecties. Dit geeft een subtiele touch aan je interieur. Vooral bij strakke, moderne interieurstijlen zijn dit soort vloerkleden een goeie keuze.

Jouw woonstijl en relief vloerkleden

Relief tapijten zijn ook verkrijgbaar met vintage medaillon- of aztec patronen. Hierdoor passen relief tapijten bij allerlei soorten woonstijlen. We hebben zelfs Scandinavische vloerkleden met relief.  Door de populariteit van deze patronen zijn ze verkrijgbaar in alle denkbare kleuren. Van okergeel, groen tot zwart wit. Je kan het dus zo speels, actief of subtiel houden als je zelf wilt!

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!