12-04-2024 · 2 min leestijd

Trend check: retro checkerboard vloerkleden!

Het checkerboardpatroon, oorspronkelijk bekend geworden van dam- en schaakborden, heeft zijn weg (weer) gevonden naar de mode- en interieurwereld. Deze vrolijke blokjesprint was vooral in de jaren 80 populair en maakt wederom zijn intrede. Van een checkered vloerkleed en sierkussens tot aan behang, vazen en plaids. Ben jij net zo een groot fan van de retro checkerboard trend? In deze blog lees je hoe jij deze thuis kan toeppassen!

Maak een statement met een checkerboard vloerkleed!

Een van de meest populaire (en onze meest favoriete!) toepassingen van de checkerboard trend in het interieur is te vinden in het checkered vloerkleed. Een checkered tapijt kan een ruimte meteen een retro uitstraling geven. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke uitvoering van een zwart-wit vloerkleed met blokjespatroon dat perfect past bij een monochroom kleurenschema. Of een lila-wit checkerboard vloerkleed dat de ruimte een kleurrijke touch geeft. Voor liefhebbers van de minimalistische woonstijl, zijn er ook beige blokjesvloerkleden waarmee je deze trend subtiel kunt integreren in het interieur.

gambit-checkered-vloerkleed-groen

Retro vloerkleed in een moderne kinderkamer

Ook de kinderkamer ontkomt niet aan deze trend. Het speelse blokjespatroon van een checkered tapijt is de perfecte manier om een kinderkamer op te fleuren. Hierdoor wordt het de ideale omgeving voor spelletjes en creatieve ontdekkingen. Een retro vloerkleed voegt een eigentijdse twist toe aan een kinderkamer en draagt bovendien bij aan het comfortgehalte. Het zachte materiaal van een checkerboard vloerkleed biedt een warme ondergrond om op te spelen, ontspannen en de verbeelding de vrije loop te laten. Bovendien is dit type vloerkleed een veelzijdige keuze voor de kinderkamer, omdat het gemakkelijk kan worden gecombineerd met verschillende kleurenschema’s en thema’s.

mozo-checkerboard-vloerkleed

Naast grafische vloerkleden kun je de checkerboard trend ook integreren door middel van behang, tegels, stoffering of decoratieve accessoires zoals kussens of kunstwerken. Door subtiel of juist opvallend gebruik te maken van het checkerboard patroon, kun je een unieke en eigentijdse look creëren die de aandacht trekt en je interieur verrijkt!

Besproken producten in deze blog
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!