14-09-2021 · 3 min. leestijd

Ondersteboven van een omkeerbaar vloerkleed

Wil je het liefst ieder half jaar een ander uiterlijk en een nieuwe sfeer aan je interieur geven, maar wil je niet ieder half jaar geld kwijt zijn aan een nieuw vloerkleed? Vind je het bovendien zonde dat je andere vloerkleed dan maar staat te verstoffen in de berging of op de vliering? Met een omkeerbaar vloerkleed heb je deze twee vliegen in één klap én kan je alsnog ieder half jaar genieten van een (deels) nieuw interieur. 

Met een omkeerbaar vloerkleed heb je een vloerkleed dat aan twee zijdes gebruikt kan worden. Één vloerkleed, dubbel genieten. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

vloerkleed-omkeerbaar

Hoe is een omkeerbaar vloerkleed gemaakt

Bij het maken van een omkeerbaar vloerkleed komt net even wat meer kijken dan bij het maken van een eenzijdig vloerkleed. Een omkeerbaar vloerkleed kan met twee verschillende weeftechnieken worden gefabriceerd. Zo kan je zowel een geweven vloerkleed, als een vloerkleed gevlochten hebben. Daardoor is het onmogelijk om te weten wat de voor- of achterkant is, simpelweg omdat deze er niet zijn. 

Wat is het verschil tussen een geweven vloerkleed en een gevlochten vloerkleed?

Geweven vloerkleed

Een vloerkleed weven is een eeuwenoude techniek waarbij er verschillende patronen worden gemaakt door garen zowel horizontaal, als verticaal in elkaar te leggen. De horizontale ‘inslagdraden’ worden haaks gespannen op de verticaal gelegde ‘schering’. Hierdoor wordt er een sterk vloerkleed geproduceerd dat bijzonder slijtvast is. Door de weeftechniek heeft het vloerkleed geen pool en is het daarmee ook gemakkelijk schoon te maken.

Gevlochten vloerkleed

Een gevlochten vloerkleed is simpelweg niet anders dan meerdere vlechten bij elkaar. Afhankelijk van de vorm kunnen meerdere vlechten bij een rechthoekig vloerkleed aan elkaar bevestigd worden. Bij een rond vloerkleed zie je dat de vlecht in het midden start en zo in het rond doorgaat tot het gewenste formaat. Door de gevlochten techniek kan het vloerkleed aan weerszijden gebruikt worden. Een bijkomend voordeel is dat er strak wordt gevlochten, wat ervoor zorgt dat een vloerkleed slijtvast is.

ondersteboven-vloerkleed vloerkleed-ondersteboven

Waarom jij moet kiezen voor een omkeerbaar vloerkleed

We hebben het eerder al benoemd; een omkeerbaar vloerkleed geeft jou de mogelijkheid om eens in de zoveel tijd een andere ‘feeling’ aan jouw interieur te geven.

Een omkeerbaar vloerkleed kent daarnaast ook andere voordelen. Begint het vloerkleed aan een kant te slijten of zit er een hardnekkig vlekje op dat er met geen mogelijkheid uit te krijgen is? Geen probleem. Draai het vloerkleed om en hoppa! Zo goed als nieuw. Een omkeerbaar vloerkleed is een duurzame aankoop waar je extra lang van kan genieten.

Naast de weeftechniek is er nog een verschil tussen een geweven en een gevlochten vloerkleed. Zo kan een gevlochten vloerkleed enkel voorzien worden van een geprint patroon. Bij een gevlochten vloerkleed kan je bijvoorbeeld denken aan een jute vloerkleed. Bij deze vloerkleden is de prachtige structuur van de vlechten goed zichtbaar. In tegenstelling tot gevlochten vloerkleden, zijn er met geweven vloerkleden meer mogelijkheden. Bij een vintage buitenkleed met een platgeweven structuur worden er vaak meerdere kleuren gebruikt. Een omkeerbaar buitenkleed in vintage stijl heeft dus aan weerszijden eenzelfde print, maar dan in andere kleurstellingen. Ga je liever voor een platgeweven vloerkleed zonder print? Dan is een wollen vloerkleed wellicht wel de oplossing voor jou.

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

TrustedShops
star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey star rating grey
star rating star rating star rating star rating star rating
30008 klantbeoordelingen | 4.6 / 5
Niks missen? Volg ons!